ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το γράμμα ενός Ναυτικού στο Reporter: Αλλαγή χρονιάς στον Ειρηνικό

15:09 - 04 Ιαν 2021 | Ναυτιλία
Το γράμμα ενός Ναυτικού στο Reporter: Αλλαγή χρονιάς στον Ειρηνικό
Στις θάλασσες, μακριά από τις οικογένειές τους, υποδέχτηκαν το νέο έτος χιλιάδες ναυτικοί, πολλοί εκ των οποίων ταλαιπωρήθηκαν το 2020 από την κρίση με τις αλλαγές πληρωμάτων και τη μακροχρόνια παραμονή στα πλοία.

Ο πλοίαρχος Α του LNG/C Energy Pacific της Alpha Gas, Χρήστος Νάνος, άλλαξε χρονιά στον Ειρηνικό Ωκεανό και μοιράζεται μέσω του Reporter την εμπειρία των γιορτινών ημερών εν πλω.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

«Το επάγγελμα του ναυτικού είναι μοναχικό, αλλά ειδικά αυτές τις ημέρες, μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, νιώθουμε λίγο παραπάνω μόνοι. Έχουν υπάρξει και φορές που κάναμε αντίστροφη μέτρηση και ακούσαμε το "Καλή Χρονιά", στη διάρκεια μίας εργασίας ή ενώ δέναμε σε κάποιο λιμάνι.

Γι' αυτό, προσπαθούμε ο καθένας από την πλευρά του να φέρουμε κάτι "ελληνικό" στο πλοίο, είτε είναι τα γλυκά, είτε μία ιστορία από τον τόπο μας, κάτι που να θυμίζει τα σπίτια μας και την οικογένειά μας. Με αυτόν τον τρόπο, ξεχνάμε τις δυσκολίες της θάλασσας και περνάμε τις γιορτές σε ζεστή ατμόσφαιρα και οικογενειακό κλίμα.

Με την έλευση του νέου χρόνου, θέλω να ευχηθώ το 2021 να είναι ευτυχισμένο και υγιές. Να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα με τους εγκλωβισμένους συναδέλφους και να θυμόμαστε τον κορονοϊό σαν μία κακή εμπειρία. Καλές θάλασσες και του χρόνου σπίτια μας!».

Γιώργος Γεωργίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.