ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίση πληρωμάτων στη Ναυτιλία: Απόπειρα αυτοκτονίας από Ινδό ναυτικό

13:58 - 06 Ιαν 2021 | Ναυτιλία
Κρίση πληρωμάτων στη Ναυτιλία: Απόπειρα αυτοκτονίας από Ινδό ναυτικό
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εμπορική διαμάχη Κίνας - Αυστραλίας, με αποτέλεσμα 39 Ινδοί ναυτικοί να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα πλοία για αρκετούς μήνες. Ένας από αυτούς έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, αφού έλαβε αρνητική απάντηση σε αίτημα για επιστροφή στην Ινδία κοντά στη σύζυγό του και τους δύο γιους του, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από κορονοϊό.

Ο 47χρονος ναυτικός, ο οποίος βρίσκεται στο bulker της MSC, Anastasia, για 13 μήνες, παρότι η αρχική σύμβασή του εκτεινόταν σε πέντε μήνες, προσπαθούσε απεγνωσμένα από το Δεκέμβριο να λάβει άδεια για να βοηθήσει την οικογένειά του, μέχρι που έκανε την απόπειρα. Διεσώθη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τον υπεύθυνο πλοήγησης του πλοίου.

Το Anastasia και ένα άλλο πλοίο το Jag Anand βρίσκονται αγκυροβολημένα στα κινεζικά λιμάνια Caofeidian και Jingtang για 151 και 204 ημέρες αντίστοιχα.

Οι αρχές δεν επιτρέπουν στα bulkers να ξεφορτώσουν τον άνθρακα, παρότι πλοία με διαφορετικές σημαίες έλαβαν άδεια εκφόρτωσης παρόμοιων φορτίων.

Υπενθυμίζεται ότι η διαμάχη Κίνας - Αυστραλίας οδήγησε σε απαγορευτικό του Πεκίνου στις εισαγωγές άνθρακα από την Καμπέρα. Ωστόσο, πλοία από τη Ρωσία, τον Καναδά και την Ευρώπη μπορούν να προσεγγίζουν και να αποχωρούν κανονικά από τα λιμάνια.

Η MSC πιέζει για τη διευκόλυνση της αλλαγής πληρωμάτων στο Anastasia από τον Ιούνιο του 2020, αλλά βρίσκει εμπόδια στους κανονισμούς και στις κατά περιπτώσεις αρνήσεις των ναυλωτών για απόκλιση πορείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:04 - 06 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.