ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Seanergy Maritime: Επιτυχής αναδιάρθρωση δανείων ύψους 179 εκατ. δολαρίων

16:47 - 12 Ιαν 2021 | Ναυτιλία
Seanergy Maritime: Επιτυχής αναδιάρθρωση δανείων ύψους 179 εκατ. δολαρίων
Η Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης δανείων και μετατρέψιμων ομολογιών ύψους 179 εκατ. δολαρίων.

Με τις συμφωνίες αυτές, η Εταιρεία επιτυγχάνει επέκταση της λήξης οφειλών ύψους 87 εκατ. δολάρια από το 2020 σε μεταγενέστερες περιόδους μεταξύ Δεκεμβρίου 2022 και 2024. Επιπλέον, επετεύχθη μείωση επιτοκιακού κόστους και δόσεων που αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στις καθαρές ταμειακές ροές του στόλου. Επίσης, η Εταιρεία αποκτά επιπλέον οικονομική ευελιξία, καθώς και τη δυνατότητα για ενδεχόμενη διανομή μερισμάτων.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα για τη Seanergy, το οποίο αφορά στην αναδιάρθρωση οφειλών ύψους 179 εκατ. δολαρίων με σημαντικά βελτιωμένους όρους. Οι συμφωνίες αυτές παρέχουν στην Εταιρεία μας μια σταθερή χρηματοοικονομική βάση με στόχο την εκτέλεση της στρατηγικής μας για την αύξηση της αξίας των μετόχων μας.

Παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις το 2020, φέραμε εις πέρας σημαντικά επιτεύγματα σχετικά με την αύξηση του στόλου μας, την αναδιάρθρωση σημαντικού μέρους του χρέους μας, καθώς και την επίτευξη επωφελών χρονοναυλώσεων. Η Seanergy είναι η μόνη εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με στόλο που αποτελείται αμιγώς από πλοία capesize και βρίσκεται στη βέλτιστη θέση να επωφεληθεί από τις ανοδικές συνθήκες αγοράς.»

Ο στόλος της Seanergy αποτελείται από 11 πλοία τύπου capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα που ανέρχεται στους 1,926,117 τόνους και με μέση ηλικία στόλου τα 12 περίπου έτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:50 - 12 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.