ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάριος Ηλιόπουλος: Κερδοφόρο deal πώλησης κρουαζιερόπλοιου για scrap

16:08 - 18 Ιαν 2021 | Ναυτιλία
Μάριος Ηλιόπουλος: Κερδοφόρο deal πώλησης κρουαζιερόπλοιου για scrap
Κέρδος από την απόκτηση των κρουαζιερόπλοιων μέσα στο 2020 ξεκίνησε να βγάζει ο ισχυρός άνδρας της Seajets, Μάριος Ηλιόπουλος, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Reporter.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Eaglepower Shipping, του Ομίλου Seajets, συμφερόντων του εφοπλιστή, απέκτησε έξι κρουαζιερόπλοια μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονταν αγκυροβολημένα σε ελληνικά λιμάνια, με εξαίρεση το Magellan, το οποίο εντοπιζόταν στο Ομάν. 

Πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το tradewinds, αναφέρουν ότι το Magellan, μετονομάστηκε σε Mages και πουλήθηκε για scrap σε διαλυτήριο της Ινδίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, το πλοίο μπορεί να πουληθεί τουλάχιστον για 400 δολάρια ανά ltd, δηλαδή 7,1 εκατ. δολάρια, κι ενώ ο κ. Ηλιόπουλος το είχε αποκτήσει έναντι περίπου 3,4 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία.

Αυτή η είδηση επιβεβαιώνει ρεπορτάζ του Reporter από τον Οκτώβριο του 2020, στο οποίο αναφερόταν ότι οι αγορές του εφοπλιστή δε συνιστούν άνοιγμα στον κλάδο της κρουαζιέρας, αλλά κίνηση τακτικής για πώληση σε μελλοντικό χρόνο και υψηλότερες τιμές.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:25 - 18 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.