ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για τα περιφερειακά λιμάνια

09:07 - 19 Ιαν 2021 | Ναυτιλία
Καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για τα περιφερειακά λιμάνια
Νέος κύκλος παρατάσεων δρομολογείται στους εν εξελίξει διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για τα τρία περιφερειακά λιμάνια, την ώρα που βρίσκονται στα «σκαριά» οι διαδικασίες για δύο ακόμη λιμένες.

Με βάση τον προγραμματισμό του Ταμείου, στις 20 Ιανουαρίου έληγε η προθεσμία προσκόμισης των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων από τα επενδυτικά μέρη που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στις 29 Ιανουαρίου για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, η προθεσμία για την Ηγουμενίτσα παίρνει παράταση 1-2 εβδομάδων, ενώ τηρείται προς ώρας αυτή για τα άλλα δύο λιμάνια. 

Το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα λιμάνια, με τη συμμετοχή αρκετών διεθνών ομίλων, σε συνδυασμό με τους ταξιδωτικούς περιορισμούς που έχει επιφέρει η πανδημία, δημιουργούν ένα πλέγμα «εμποδίων» γύρω από την άμεση ολοκλήρωση των διαγωνισμών. Ενδεικτικά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας «ερίζουν» εννέα επενδυτικά σχήματα, ενώ για Αλεξανδρούπολη και Καβάλα, τέσσερα και πέντε αντίστοιχα.

Όπως έχει γράψει το Reporter, σε αυτήν τη φάση του διαγωνισμού, προσκομίζονται περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τα νομιμοποιητικά έγγραφα και τα λοιπά στοιχεία, τα οποία υπέβαλαν οι υποψήφιοι επενδυτές, κατά τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των εγγράφων από το ΤΑΙΠΕΔ, θα ανακοινωθούν τα επενδυτικά μέρη, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις για την επόμενη φάση του διαγωνισμού. Θα ακολουθήσει η πρόσβαση των ενδιαφερομένων στο Virtual Data Room (VDR), στο οποίο είναι αναρτημένα τα αναλυτικά στοιχεία των λιμένων και κατόπιν θα υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές. Στόχος είναι να κατατεθούν το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Παράλληλα, οι πληροφορίες του Reporter αναφέρουν πως προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την προκήρυξη των διαγωνισμών εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα λιμάνια Βόλου και Ηρακλείου, με χρονικό ορίζοντα έναρξης το τέλος του πρώτου και τις αρχές του δευτέρου τριμήνου του 2021 (Μάρτιος - Απρίλιος), βάσει του αρχικού σχεδιασμού.

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 20:24 - 02 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.