ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργία πλοηγών: Το αίτημα και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα

17:57 - 27 Ιαν 2021 | Ναυτιλία
Απεργία πλοηγών: Το αίτημα και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα
Προβλήματα στις εμπορευματικές μεταφορές, κυρίως στο λιμάνι του Πειραιά, αναμένεται να υπάρξουν από σήμερα, λόγω της 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας του ναυτικού προσωπικού της Πλοηγικής Υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, που κήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ύστερα από αίτημα της ΠΟΥΕΝ, (Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας).

Μέχρι τη λήξη της απεργίας, πολλά εμπορικά πλοία θα παραμείνουν έξω από τα λιμάνια, ενώ η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά έχουν προσφύγει στο Πρωτοδικείο Πειραιά, προκειμένου η απεργία να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική για μη τήρηση των σχετικών διαδικασιών και των προβλεπόμενων από το νόμο.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι να αποσυρθεί το άρθρο 22 από το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την "Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο", που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτό, αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας θα εκδίδουν στους πλοιάρχους κάποιων πλοίων Πιστοποιητικό Εξαίρεσης από την Πλοήγηση (Pilot ExemptionCertificate) και με αυτό οι πλοίαρχοι θα μπορούν να μπαίνουν στα λιμάνια της χώρας και να βγαίνουν από αυτά χωρίς τη συνδρομή πλοηγού.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) εκφράζει την ολόθερμη αλληλεγγύη της στον αγώνα των Πλοηγών και στην 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία που κηρύχθηκε από τα αρμόδια συνδικαλιστικά τους όργανα από τις 27/01/2021 έως τις 28/1/2021.

"Θεωρούμε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 22 του σχεδίου νόμου είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια των πλοίων, των επιβαινόντων σε αυτά ναυτικών και ευρύτερα για την ασφαλή ναυσιπλοΐα" αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ναυτεργατικό σωματείο.

Την αλληλεγγύη τους στους πλοηγούς εκφράζουν με ανακοίνωσή τους επίσης τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:03 - 27 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.