ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευ. Μαρινάκης-Capital Product Partners: Ενισχυμένη κερδοφορία και μεγέθυνση στόλου

16:25 - 29 Ιαν 2021 | Ναυτιλία
Ευ. Μαρινάκης-Capital Product Partners: Ενισχυμένη κερδοφορία και μεγέθυνση στόλου
Στα 7,3 εκατ. δολάρια ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Capital Product Partners του Ευάγγελου Μαρινάκη το τέταρτο τρίμηνο του 2020, έναντι 5,8 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, σε μία αύξηση της τάξεως του 26%.

Τα συνολικά έσοδα της ναυτιλιακής ενισχύθηκαν κατά 27% και διαμορφώθηκαν σε 35,1 εκατ. δολάρια από 27,7 εκατ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Τα ενισχυμένα έσοδα οφείλονται στη μεγέθυνση του στόλου, μετά και την απόκτηση τριών containerships. Η πτώση στους μέσους ημερήσιους ναύλους των πλοίων του στόλου και η αδρανοποίηση ενός πλοίου για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω κορονοϊού και μέτρων καραντίνας λειτούργησαν ως αντίβαρο στα αυξημένα έσοδα.

Στις 27 Ιανουαρίου 2021 η ναυτιλιακή απέκτησε από τον Όμιλο Capital Maritime τρία αδερφά containerships, τα Seattle Express, Long Beach Express και Fos Express, κατασκευής 2008 και χωρητικότητας 5.100 TEUs, έναντι 40,5 εκατ. δολαρίων. Τα πλοία βρίσκονται σε πενταετείς ναυλώσεις με τη Hapag-Lloyd. Τα ακαθάριστα ημερήσια έσοδα υπολογίζονται σε 12.300 δολάρια. Τα πλοία θα παραδοθούν με ολοκληρωμένες ειδικές επιθεωρήσεις και εγκατεστημένα συστήματα επεξεργασίας θαλασσέρματος (ballast water treatment system) και AMP.

Η απόκτηση των πλοίων θα χρηματοδοτηθεί από συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback) με την κινεζική CMB Financial Leasing, έναντι 30 εκατ. δολαρίων.

Μετά και την απόκτηση αυτών των πλοίων, η εταιρεία καλύπτει τις ναυλώσεις σε ποσοστό 90% το 2021 και 81% το 2022.

Η ναυτιλιακή έχει ανακοινώσει και τη διανομή μερίσματος 0,10 δολάρια ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Το μέρισμα θα καταβληθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2021. 

Ο CEO της Capital Product Partners, κ. Τζέρι Καλογηράτος σχολίασε: «Με το βλέμμα στις θετικές εξελίξεις της αγοράς των containerships, εστιάζουμε στην αύξηση της ταμειακής ροής και στην κάλυψη των ναυλώσεων για πλοία που εξέρχονται από προηγούμενες συμφωνίες. Παράλληλα, επιδιώκουμε εξαγορές με τη στήριξη της αυξημένης ρευστότητας. Τέλος, το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που ανακοινώσαμε σήμερα, σε συνδυασμό με τη μερισματική πολιτική, θα μας επιτρέψει να ισορροπήσουμε την ανάπτυξη της εταιρείας και την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους μας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο CEO της Capital Product Partners, κ. Τζέρι Καλογηράτος.

Η ναυτιλιακή διαχειρίζεται έναν στόλο 14 πλοίων, εκ των οποίων 13 είναι Neo-Panamax και ένα Capesize.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:35 - 29 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.