ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pyletech Shipyards: Είμαστε εδώ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά-Επιβλαβείς οι καθυστερήσεις

15:36 - 08 Φεβ 2021 | Ναυτιλία
Στον άγονο διαγωνισμό της Παρασκευής για την έκταση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Pyletech Shipyards (όμιλος North Star), συμφερόντων του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία του κ. Πριόβολου είχε καταθέσει προσφορά ύψους 15,1 εκατ. ευρώ στον πρώτο πλειοδοτικό διαγωνισμό για τα περιουσιακά στοιχεία της Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (ΕΝΑΕ), η οποία απερρίφθη από τη γενική συνέλευση των πιστωτών.

Αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία για την ΕΤΑΔ, η Pyletech επισημαίνει ότι ορίστηκε μία «εξωπραγματική τιμή εκκίνησης» και καλλιεργήθηκαν «υπερβολικές προσδοκίες», με αποτέλεσμα να μην εκδηλωθεί ενδιαφέρον και κατ' επέκταση να καθυστερούν οι επενδύσεις στα Ναυπηγεία. 

Παράλληλα, η εταιρεία τονίζει ότι παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες, περιμένει την άμεση επαναπροκήρυξη των διαγωνισμών από ΕΝΑΕ και ΕΤΑΔ και είναι έτοιμη να εφαρμόσει το επενδυτικό της πλάνο που «θα ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε από την ΕΤΑΔ η άδοξη κατάληξη του διαγωνισμού της για το ακίνητο των πρώην ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ουδείς ενδιαφερόμενος προσήλθε και ο διαγωνισμός κατέστη άγονος.

Επιβεβαιώθηκε για δεύτερη φορά –η πρώτη ήταν με το διαγωνισμό της ΕΝΑΕ– ότι η αξία οποιουδήποτε προς πώληση αγαθού καθορίζεται από την τιμή που προσφέρουν οι αγοραστές και όχι από τα όνειρα των πωλητών. Ο καθορισμός μιας εξωπραγματικής τιμής εκκίνησης –υπερδιπλάσιας των τιμών της αγοράς– και η καλλιέργεια υπερβολικών προσδοκιών, οδηγούν μόνο σε καθυστερήσεις των παραγωγικών επενδύσεων που μπορούν να γίνουν.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι το ακίνητο της ΕΤΑΔ δεν έχει εδώ και πολλά χρόνια απολύτως καμία σχέση με τη ναυπηγική δραστηριότητα, καθώς από το 2017 είναι εκεί εγκατεστημένο στρατόπεδο φιλοξενίας 2.500 χιλιάδων προσφύγων.

Είμαστε εδώ 

Η Pyletech Technologies έχει δημόσια εκφράσει το ενδιαφέρον της και για τα δύο οικόπεδα, τόσο της ΕΝΑΕ, όσο και της ΕΤΑΔ. Και θα επιμείνουμε.

Η Pyletech Technologies είναι ελληνική εταιρεία, αμιγώς ελληνικών συμφερόντων και διαθέτει τη χρηματοοικονομική επάρκεια για να προχωρήσει άμεσα στις επενδύσεις της. Είμαστε εδώ με ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που θα δημιουργήσει χιλιάδες σίγουρες θέσεις εργασίας και θα ξαναζωντανέψει, όχι μόνο τα ναυπηγεία, αλλά και ολόκληρη την περιοχή.

Η συνολική μας επένδυση θα ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας και θα έχει σημαντική πολλαπλασιαστική αξία στην απασχόληση, στα δημόσια έσοδα, στο ΑΕΠ και στην εθνική και τοπική οικονομία.

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και αναμένουμε τις επόμενες αποφάσεις της ΕΝΑΕ και της ΕΤΑΔ, ώστε να επαναπροκηρυχθούν άμεσα οι διαγωνισμοί, σε ρεαλιστική πια βάση και χωρίς επιβλαβείς για τη χώρα και την οικονομία καθυστερήσεις. Είναι σαφές ότι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι επενδύσεις, τόσο περισσότερες νέες δουλειές θα δημιουργούνται και τόσο πιο γρήγορα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.