ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Grimaldi: Η παρουσία στις γραμμές της Αδριατικής και η Κρήτη

16:41 - 09 Φεβ 2021 | Ναυτιλία
Grimaldi: Η παρουσία στις γραμμές της Αδριατικής και η Κρήτη
Σε διευκρινιστική ανακοίνωση για τις αλλαγές στα δρομολόγια της Αδριατικής προχώρησε ο Όμιλος Grimaldi, ενώ αναφέρεται και στις γραμμές της Κρήτης.

«Οι πρόσφατα ανακοινωμένες αλλαγές του Ομίλου στοχεύουν σε μια ριζική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών που προσφέρει στην Αδριατική, υπό τις νέες συνθήκες της αγοράς, όπως διαμορφώθηκαν μετά την κρίση της πανδημίας και ενόψει της παροχής πιο αξιόπιστων υπηρεσιών στην πελατεία του.

Με την χωρισμό της γραμμής Ανκόνα-Ηγουμενίτσα-Πάτρα που έως πρόσφατα ήταν ένα δρομολόγιο, στα δύο, με ανεξάρτητα δρομολόγια στις γραμμές Πάτρα-Ανκόνα και Ηγουμενίτσα –Ανκόνα ο κίνδυνος καθυστερήσεων μειώνεται σημαντικά, ενώ οι επιβάτες απολαμβάνουν πιο άνετες ώρες αναχώρησης και άφιξης» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα ο Όμιλος προσθέτει ότι με τη συγκέντρωση της παρουσίας στην Ανκόνα έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει τις επιβατικές υπηρεσίες από τη Βενετία προς την Ελλάδα, ενώ κατήργησε την υπηρεσία ro/pax στη γραμμή Μπρίντιζι-Πάτρα, αφήνοντας μόλις ένα πλοίο μεταξύ της νότιας Ιταλίας και της Ηγουμενίτσας.

Ο στόλος του Ομίλου στην Αδριατική παραμένει ίδιος, δηλαδή, αποτελείται από πέντε ro/pax και δύο ro/ro. Ωστόσο, μειώνεται η συνολική προσφερόμενη χωρητικότητα κατά 2.000 γραμμικά μέτρα για τα φορτία και κατά 200 καμπίνες για τους επιβάτες.

Με αυτήν την κίνηση, συνεχίζει η ανακοίνωση του Ομίλου Grimaldi, επιβεβαιώνεται η στρατηγική του ανταγωνισμού με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο, μειώνοντας όπου είναι απαραίτητο τη χωρητικότητα, αλλά πάντα θέτοντας ως στόχο την προσφορά κορυφαίας ποιότητας υπηρεσιών.

Αναφορικά με τις γραμμές Πειραιά-Κρήτης, η θυγατρική του ομίλου, Minoan Lines «χρησιμοποιεί τρία πλοία ro/pax, ενώ η ανταγωνιστική κοινοπραξία συνεχίζει να παρέχει τέσσερα πλοία, αν και γνωρίζει ότι η αγορά, ιδίως για τους επιβάτες, είναι εξαιρετικά πιεσμένη και δεν δικαιολογεί την ανάπτυξη τέτοιου αριθμού πλοίων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Ο Όμιλος Grimaldi είναι πεπεισμένος ότι οι γραμμές Πειραιά-Κρήτης μπορούν να εξυπηρετηθούν με έξι πλοία ro/pax, τα τρία από τη Minoan Lines και τα υπόλοιπα τρία από τους υπόλοιπους παίχτες».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:43 - 09 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.