ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Γιουρούκος: Deal $116 εκατ. για την απόκτηση επτά πλοίων

12:35 - 10 Φεβ 2021 | Ναυτιλία
Γ. Γιουρούκος: Deal $116 εκατ. για την απόκτηση επτά πλοίων
Σε συμφωνία για την απόκτηση επτά πλοίων containerships, τύπου post panamax, και την επαναναύλωσή τους ήρθε η Global Ship Lease, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου.

Η μέση ηλικία των πλοίων, χωρητικότητας 6.000 TEUs, είναι περίπου στα 20 έτη και το deal έκλεισε στα 116 εκατ. δολάρια. Τα πλοία θα επαναναυλωθούν σε μεγάλους liners operators για μία ελάχιστη περίοδο 36 μηνών έκαστο, με option και για επεκτάσεις.

Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2021 και θα μετονομαστούν σε GSL Arcadia, GSL Dorothea, GSL Maria, GSL Melita, GSL MYNY, GSL Tegea και GSL Violetta. 

Η Global Ship Lease δεν αποκάλυψε το όνομα της πωλήτριας εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιουρούκο, εκτελεστικό πρόεδρο της ναυτιλιακής, η συμφωνία «σηματοδοτεί την επιστροφή της εταιρείας στην δυναμική ανάπτυξη, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της από τις ισχυρές σχέσεις που έχει στη βιομηχανία, το ιστορικό παροχής ασφαλούς και αξιόπιστης εξυπηρέτησης στους πελάτες της και την αποδεδειγμένη ικανότητα αποτελεσματικής διαχείρισης παλαιότερων πλοίων».

Η εταιρεία διαχειρίζεται ένα στόλο 43 containerships, συνολικής χωρητικότητας 245.280 TEUs.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:03 - 10 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.