ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεύθεροι οι ναυτικοί του «Mozart»-Η απαγωγή και οι απειλές

17:12 - 15 Φεβ 2021 | Ναυτιλία
Ελεύθεροι οι ναυτικοί του «Mozart»-Η απαγωγή και οι απειλές
Απελευθερώθηκαν οι 15 Τούρκοι ναυτικοί, οι οποίοι είχαν απαχθεί από πειρατές, από το containership «Mozart», στον Κόλπο της Γουινέας τον Ιανουάριο.

Η επίθεση είχε προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς ένας ναυτικός είχε χάσει τη ζωή του, με τους πειρατές να παραβιάζουν το ειδικά εξοπλισμένο δωμάτιο για την προστασία του πληρώματος (citadel). Το containership ελέγχεται από την τουρκική Boden Maritime, θυγατρική της Borealis Maritime.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε οργανώσει μία ομάδα εργασίας για τη διάσωση των ναυτικών, η οποία συνεργαζόταν στενά με πρεσβείες κοντά στην περιοχή και άλλους φορείς.

Οι ναυτικοί έμειναν ελεύθεροι την περασμένη Παρασκευή (12/2) και έχουν υποβληθεί σε ιατρικούς ελέγχους. Σύμφωνα με το Reuters, έφτασαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης χθες Κυριακή (14/2) και τους υποδέχτηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως έγινε αντιληπτό, οι ναυτικοί κρατήθηκαν αιχμάλωτοι σε ένα δάσος και αντιμετώπισαν ψυχολογική πίεση και απειλές ότι θα τους σκότωναν αν η εταιρεία δεν ικανοποιούσε τα αιτήματά τους. Τελικά και αφού η εταιρεία πλήρωσε τα λύτρα, αφέθηκαν ελεύθεροι σε ένα ασφαλές σημείο. 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:21 - 15 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.