ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» για «έλλειμμα» ναυτικών μετά την πανδημία

14:25 - 17 Φεβ 2021 | Ναυτιλία
«Καμπανάκι» για «έλλειμμα» ναυτικών μετά την πανδημία
H παγκόσμια κρίση με τις αλλαγές πληρωμάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική έλλειψη ναυτικών, μετά την πανδημία, καθώς αρκετοί εξ αυτών είναι πιθανό να αποφασίσουν να αποχωρήσουν από τη βιομηχανία, παρά να ρισκάρουν να ξαναβρεθούν εγκλωβισμένοι στη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτήν την προειδοποίηση απηύθυνε η Ναυτιλιακή Αρχή της Τζαμάικα (Maritime Authority of Jamaica - MAJ).

«Αν οι ναυτικοί δεν είναι διαθέσιμοι, τότε πολλά πλοία θα βρεθούν σε κατάσταση αδράνειας. Είναι κάτι που χρειάζεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή;» διερωτήθηκε ο Peter Brady, Γενικός Διευθυντής της MAJ και πρόσθεσε πως η ναυτιλιακή βιομηχανία πρέπει να αναδείξει στους παγκόσμιους ηγέτες τον κρίσιμο ρόλο των πληρωμάτων για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο ίδιος καταδίκασε τη «διεθνή άγνοια» για τη συμβολή του θαλάσσιου εμπορίου στην παγκόσμια οικονομία, επισημαίνοντας: «Είναι απολύτως αναγκαίο να ενημερώσουμε, εκπαιδεύσουμε και ευαισθητοποιήσουμε τόσο τους επιχειρηματικούς ηγέτες όσο και τους καταναλωτές για το σημαντικό ρόλο της ναυτιλίας στη μεταφορά του 90% του διεθνούς εμπορίου».

«Πρέπει να δώσουμε έμφαση στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι αυτά τα πλοία στελεχώνονται από άτομα που πρέπει να εναλλάσσονται αμέσως στο τέλος της βάρδιας τους στη θάλασσα και να επιστρέφουν στα σπίτια και τις οικογένειές τους, προκειμένου να παραμένουν ψυχικά και σωματικά υγιείας. Πρόκειται για μία απαραίτητη ενέργεια, με στόχο την ασφαλή λειτουργία των πλοίων, και κατ' επέκταση την προστασία ζωών και περιβάλλοντος» σημείωσε ο κ. Brady.

«Πιστεύω ότι πρέπει να μεταφέρουμε το διάλογο σε άλλο επίπεδο, να μιλήσουμε με εμπόρους, τράπεζες και όλους τους φορείς εν γένει που ελέγχουν την οικονομική πλευρά του εμπορίου» τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 17 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.