ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Globus Maritime: Αγόρασε ένα kamsarmax και «κυνηγά» νέα deals

14:00 - 19 Φεβ 2021 | Ναυτιλία
Globus Maritime: Αγόρασε ένα kamsarmax και «κυνηγά» νέα deals
Η Globus Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Φειδάκη, απέκτησε ένα bulker, τύπου kamsarmax, ανεβάζοντας τη δύναμη του στόλου της στα επτά πλοία.

H ναυτιλιακή αγόρασε το πλοίο, το οποίο έχει ναυπηγηθεί στην Ιαπωνία, σε μία τιμή από 16,2 έως 16,5 εκατ. δολάρια, ανάλογα με την περίοδο παράδοσης, η οποία εκτιμάται από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2021.

Πρόκειται για το δεύτερο kamrsarmax της εταιρείας, η οποία ολοκλήρωσε συμφωνία αγοράς τίτλων με ορισμένους μη συνδεδεμένους θεσμικούς επενδυτές, για την έκδοση 4,8 εκατ. κοινών μετοχών με τιμή αγοράς $6,25 ανά κοινή μετοχή, με τα μεικτά έσοδα να αποτιμώνται στα 30 εκατ. δολάρια.

Ο πρόεδρος και CEO της Globus, Αθανάσιος Φειδάκης σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ακόμη μία επιτυχημένη προσφορά μετοχών και τη συνέχιση της επέκτασης του στόλου μας με αγορές που αξίζουν. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε ευκαιρίες εξαγορών, καθώς η αγορά βελτιώνεται και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρχον νέες ευκαιρίες που θα ταιριάζουν στο προφίλ και τις λειτουργικές μας ανάγκες.

Ένα kamsarmax απέκτησε τις τελευταίες ώρες και η Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.