ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Σεμίραμις Παληού αναλαμβάνει την ηγεσία της Diana Shipping

16:19 - 23 Φεβ 2021 | Ναυτιλία
Η Σεμίραμις Παληού αναλαμβάνει την ηγεσία της Diana Shipping
Τα ηνία της Diana Shipping αναλαμβάνει η Σεμίραμις Παληού, καθώς τοποθετήθηκε στη θέση του CEO, με τον πατέρα της, Συμεών Παληό και ιδρυτή της ναυτιλιακής, να παραμένει στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Παληού είναι και η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος-HELMEPA.

Οι διοικητικές αλλαγές 

Παράλληλα, ο Ιωάννης Ζαφειράκης αναλαμβάνει τη θέση του CFO στη Diana Shipping, σε μόνιμη πλέον βάση, καθώς είχε τοποθετηθεί εκεί προσωρινά από το Φεβρουάριο του 2020, ενώ θα παραμείνει CSO, Tαμίας και Γραμματέας της εταιρείας. 

Στον Ελευθέριο Παπατρύφων ανατέθηκε ο ρόλος του COO, τον οποίο κατείχε μέχρι τώρα η κα Παληού. 

Τέλος, ο Αναστάσιος Μαργαρώνης θα συνεχίσει να υπηρετεί την εταιρεία από τις θέσεις του προέδρου και του διευθυντή.

Οι διοικητικές αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμοή από την 1η Μαρτίου 2021. 

Οι δηλώσεις 

«Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω CEO και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Ανυπομονώ να οδηγήσω την εταιρεία μέσα σε ένα ευμετάβλητο και γεμάτο προκλήσεις ναυτιλιακό περιβάλλον και να διατηρήσω της θέση της ανάμεσα στους ηγέτες της βιομηχανίας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η Σεμίραμις Παληού.

«Η Σεμίραμις Παληού έχει επιδείξει τα ισχυρά προσόντα που διαθέτει για το νέο της ρόλο. Έχει βαθιά γνώση και κατανόηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της εταιρείας μας. Συγκεκριμένα, υπήρξε αναπληρώτρια CEO με μεγάλη επιτυχία από τον Οκτώβριο του 2019, μία περίοδο κατά την οποία η Diana Shipping και ο κλάδος μας αντιμετώπισαν τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις της πανδημίας. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δύναμη ολόκληρης της ηγετικής ομάδας της Diana Shipping» σχολίασε από την πλευρά του ο Συμεών Παληός.

Η Diana Shipping δραστηριοποιείται στην αγορά του ξηρού φορτίου και διαχειρίζεται ένα στόλο 38 πλοίων. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:26 - 23 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.