ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «έξυπνο» λιμάνι της Αμβέρσας αναπτύσσει αυτόνομα drones (vid)

17:50 - 24 Φεβ 2021 | Ναυτιλία
Το «έξυπνο» λιμάνι της Αμβέρσας αναπτύσσει αυτόνομα drones (vid)
Ένα αυτόνομο drone αναπτύσσει το λιμάνι της Αμβέρσας στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια σε κρίσιμες υποδομές.

Το πλήρως ανεξάρτητο drone θα δοκιμαστεί σε διάφορες συνθήκες επιθεώρησης και ελέγχου, με στόχο να δημιουργηθεί ένα δίκτυο από αυτά το 2022.

Ανάμεσα στις αρμοδιότητες που θα αναλάβουν τα νέα drones θα είναι η επιθεώρηση, επιτήρηση και ο έλεγχος υποδομών, η διαχείριση ελλιμενισμών και η ανίχνευση πετρελαιοκηλίδων ή άλλων αποβλήτων.

«Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο από αυτόνομα drones, που θα μπορεί να προσφέρει live ενημέρωση για τις ποικίλες δραστηριότητες του λιμανιού» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αυτήν την εβδομάδα, δοκιμάζεται για πρώτη φορά ένα drone, σε συνεργασία με την εταιρεία DroneMatrix. Το drone μπορεί να πετάξει κατόπιν αιτήματος, σε έκτακτες περιπτώσεις, όπου είναι σημαντική μία άμεση επιθεώρηση. Είναι πλήρως αυτόνομο και φορτίζεται μέσω ενός «έξυπνου» σταθμού, τον οποίο διαχειρίζεται μία διαδικτυακή πλατφόρμα.

Όπως έχει γράψει το Reporter, το λιμάνι «ποντάρει» πολλά στις νέες τεχνολογίες και προς αυτήν την κατεύθυνση «τεστάρει» τρισδιάστατους sonar αισθητήρες.

{https://www.youtube.com/watch?v=FYwJdDZx_Eo&feature=emb_title}

Τελευταία τροποποίηση στις 17:56 - 24 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.