ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η διαμάχη Κίνας-Αυστραλίας κρατά εγκλωβισμένους περίπου 1.000 ναυτικούς

20:15 - 26 Φεβ 2021 | Ναυτιλία
Η διαμάχη Κίνας-Αυστραλίας κρατά εγκλωβισμένους περίπου 1.000 ναυτικούς
Ο αριθμός των πλοίων που μεταφέρουν αυστραλιανό άνθρακα στην Κίνα υποχώρησε κάτω από το όριο των 50, ωστόσο περίπου 1.000 ναυτικοί βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι, λόγω της εν εξελίξει διαμάχης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι σχέσεις Καμπέρας και Πεκίνου οξύνθηκαν σε μεγάλο βαθμό το 2020, καθώς η Αυστραλία ηγήθηκε της έρευνας για τον εντοπισμό της πηγής του κορονοϊού. Η Κίνα απάντησε, απαγορεύοντας τις εισαγωγές σε μία σειρά από αυστραλιανά προϊόντα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Braemar ACM, 11 capesizes και 37 panamaxes είναι εγκλωβισμένα στην Κίνα, και ορισμένα από αυτά τα πλοία περιμένουν να ξεφορτώσουν από τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Η Braemar εντόπισε μέχρι και 75 capesizes και panamaxes αγκυροβολημένα έξω από κινεζικά λιμάνια, από την έναρξη της διαμάχης.

Πολλοί ναυτιλιακοί φορείς καλούν τις κυβερνήσεις να επιλύσουν την κρίση, η οποία έχει αφήσει εγκλωβισμένο ένα μεγάλο αριθμό ναυτικών.

Παράλληλα, οι αναλυτές της Braemar επισημαίνουν ότι η απαγόρευση άνθρακα είχε θετική επίδραση στη ζήτηση για bulkers. «Από τη μία, ο αυστραλιανός άνθρακας ταξιδεύει μεγαλύτερες αποστάσεις προς την Ιαπωνία και την Ινδία. Από την άλλη, η Κίνα έχει διαφοροποιήσει τις πηγές εισαγωγών, εισάγοντας άνθρακα από τη Νότια Αφρική για πρώτη φορά από το 2015» τονίζουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:17 - 26 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.