ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ισπανικό λιμάνι Algeciras επεκτείνεται η CMA CGM

14:55 - 05 Μαρ 2021 | Ναυτιλία
Στο ισπανικό λιμάνι Algeciras επεκτείνεται η CMA CGM
Η γαλλική εταιρεία του κλάδου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM ολοκλήρωσε μέσω της θυγατρικής, CMA Terminals, συμφωνία για την απόκτηση του 50% μείον μία μετοχή του τερματικού Total Terminal International Algeciras, στο ομώνυμο ισπανικό λιμάνι.

Ο τερματικός, o οποίος βρίσκεται στα Στενά του Γιβραλτάρ, μπορεί να υποδεχτεί τα μεγάλα containerships του στόλου της CMA CGM. Η γαλλική εταιρεία και οι συνεργάτες της στο Algeciras, HMM και DIF Capital Partners θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη και την ανάπτυξη του τερματικού.

«Η επένδυσή μας είναι ένα δείγμα εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής και αντανακλά την επιθυμία μας για ενίσχυση των υπηρεσιών στα Στενά του Γιβραλτάρ» τόνισε η Christine Cabau Woehrel, εκτελεστική αντιπρόεδρος της CMA CGM.

Το TTI Algeciras λειτουργούσε υπό τη νοτιοκορεάτικη Hanjin Shipping, πριν αυτή καταρρεύσει, και το 2017 η HMM απέκτησε το 100% των μετοχών.

Η CMA CGM έχει αναπτύξει δραστηριότητες σε 48 λιμάνια σε 27 χώρες, μέσω των θυγατρικών, CMA Terminals και Terminal Link, μία κοινοπραξία με την κινεζική China Merchants Holdings International.

To ισπανικό λιμάνι έκλεισε το 2020 στην έκτη θέση της ευρωπαϊκής λίστας, βάσει των διακινούμενων containers, καταγράφοντας ελάχιστες απώλειες, συγκριτικά με το 2019. Δύο θέσεις πιο πάνω βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά.

kkk

Πηγή: porteconomics

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.