ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισραήλ: Κατηγορεί το Ιράν για «οικολογική τρομοκρατία»

15:45 - 05 Μαρ 2021 | Ναυτιλία
Ισραήλ: Κατηγορεί το Ιράν για «οικολογική τρομοκρατία»
Το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν για σκόπιμη ρίψη χιλιάδων τόνων πετρελαίου από ένα δεξαμενόπλοιο, υπό σημαία Παναμά, στις ακτές του, το διάστημα μεταξύ 1 και 2 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, το ισραηλινό υπουργείο Περιβάλλοντος ταυτοποίησε το κατασκευής 2002 και χωρητικότητας 112.679 dwt tanker Emerald, ως υπεύθυνο για την πετρελαιοκηλίδα, μετά από δύο εβδομάδες ερευνών ανάμεσα σε 35 διαφορετικά πλοία.

Το υπουργείο κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, μετά από εργαστηριακές δοκιμές, δορυφορικές εικόνες και άλλες διαδικασίες εντοπισμού. Σύμφωνα με το Ισραήλ, το εν λόγω πλοίο απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του πριν φτάσει στις ισραηλινές ακτές και στη συνέχεια απέρριψε το καύσιμο, προκαλώντας την τεράστια πετρελαιοκηλίδα. Ακολούθως –σύμφωνα πάντα με το Ισραήλ– το δεξαμενόπλοιο, συνέχισε το ταξίδι του προς τη Συρία πριν επιστρέψει στο Ιράν.

«Θα φέρουμε στη Δικαιοσύνη όσους είναι υπεύθυνοι γι' αυτήν την περιβαλλοντική καταστροφή» τόνισε η Ισραηλινή ΥΠΕΝ, Gila Gamliel.

Οι κατηγορίες για «οικολογική τρομοκρατία» ακολουθούν μία έκρηξη σε ένα ισραηλινών συμφερόντων car carrier, στις ακτές έξω από το Ομάν στις 25 Φεβρουαρίου, για την οποία, επίσης, υπάρχουν αναφορές σύνδεσης με το Ιράν.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:57 - 05 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.