ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλακιωτάκης: Ζώνες «covid-free» τα νησιά της χώρας

12:14 - 06 Μαρ 2021 | Ναυτιλία
Πλακιωτάκης: Ζώνες «covid-free» τα νησιά της χώρας
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας θα είναι θετικές.

Ο ίδιος εξήγησε στον ΑΝΤ1 ότι αυτή τη στιγμή η πληρότητα στο πλοία που εκτελούν δρομολόγια είναι επιτρεπόμενη σε ποσοστό μέχρι 50% και σε όσα έχουν καμπίνες 55%. Επίσης οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως για λόγους εργασίας κ.α.

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία εμβολιασμού όλων των κατοίκων των μικρών νησιών, ώστε αυτά να μετατραπούν σε ζώνες covid free, με την πλειοψηφία των κατοίκων να ανταποκρίνεται.

Αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είπε ότι η συζήτηση που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κερδίζει συνεχώς έδαφος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η πιθανή θεσμοθέτησή του θα προσφέρει μεγάλη βοήθεια στη χώρα μας για τον τουρισμό και τις μετακινήσεις γενικότερα.

Αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας και της κριτικής που δέχεται η Κυβέρνηση για τα μέτρα που λαμβάνει, υπογράμμισε ότι με τα μέτρα αυτά η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κρατών και είναι πεπεισμένος ότι η κατάσταση θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα στο άμεσο μέλλον, διατυπώνοντας τη βεβαιότητα του, ότι η επερχόμενη τουριστική σεζόν θα έχει στοιχεία κανονικότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:11 - 06 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.