ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Castor Maritime: Αγοραστικό «κρεσέντο»-Επτά νέα πλοία το 2021

10:59 - 11 Μαρ 2021 | Ναυτιλία
Castor Maritime: Αγοραστικό «κρεσέντο»-Επτά νέα πλοία το 2021
Ασταμάτητη είναι η Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη, η οποία ανακοίνωσε την προσθήκη ενός ακόμη πλοίου στο στόλο της.

Ο λόγος για ένα kamsarmax, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2010 στη Νότια Κορέα. Το συγκεκριμένο πλοίο είναι το έβδομο που αποκτά η εταιρεία μέσα στο 2021.

Το ύψος της συμφωνίας ανήλθε στα 15,45 εκατ. δολάρια, ενώ η παράδοση του πλοίου προγραμματίζεται για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έβδομη αγορά πλοίου για το 2021 και συγκεκριμένα ενός ακόμη kamsarmax, το τέταρτο συνολικά στο στόλο. Παραμένουμε εστιασμένοι στην αξιοποίηση κεφαλαίου και στην ανάπτυξη του στόλου, με νέες αγορές πλοίων» σχολίασε ο CEO της ναυτιλιακής, Πέτρος Παναγιωτίδης.

Η Castor ξεκίνησε τη νέα χρονιά ως ιδιοκτήτρια πλοίων τύπου panamax, αλλά μέσα σε μικρό διάστημα, έκανε άνοιγμα στα kamsarmaxes και τα capesizes, ενώ απέκτησε και δύο δεξαμενόπλοια.

Μετά και τη νέα συμφωνία, ο στόλος της ναυτιλιακής αποτελείται από 13 πλοία, εκ των οποίων 1 είναι capesize, 4 kamsarmaxes, 6 panamaxes και 2 aframaxes.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.