ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στ. Τσαντάνης-Seanergy Maritime: Απέκτησε δύο capesizes έναντι $55 εκατ.

17:02 - 18 Μαρ 2021 | Ναυτιλία
Στ. Τσαντάνης-Seanergy Maritime: Απέκτησε δύο capesizes έναντι $55 εκατ.
Η Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία αγοράς δύο επιπλέον Capesize πλοίων.

Με την παράδοσή τους, ο στόλος της εταιρείας θα αυξηθεί στα 14 Capesize πλοία και η συνολική μεταφορική ικανότητα θα ανέλθει σε 2,5 εκατομμύρια dwt περίπου.

Το πρώτο πλοίο κατασκευάστηκε το 2013 στην Mitsui της Ιαπωνίας, έχει χωρητικότητα 176.000 dwt περίπου και θα μετονομαστεί σε M/V Flagship. Το δεύτερο πλοίο κατασκευάστηκε το 2010 στην Imabari της Ιαπωνίας, έχει χωρητικότητα 182.000 dwt περίπου και θα μετονομαστεί σε M/V Patriotship. Η παράδοση των νέων πλοίων είναι άμεση και αναμένεται στα μέσα του δεύτερου τριμήνου του 2021. Η συνολική αξία αγοράς ανέρχεται στα 55 εκατ. δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την απόκτηση δύο ακόμα Capesize πλοίων, κατασκευασμένα σε διεθνούς φήμης ναυπηγεία της Ιαπωνίας, τα οποία αυξάνουν σημαντικά την μεταφορική δυναμική του στόλου μας στα 2,5 εκατ. dwt. Από την αρχή του 2021, η συνολική μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 28% περίπου.

Όλα τα νέα πλοία αναμένεται να μας παραδοθούν άμεσα, εν μέσω αυξανόμενης αγοράς των Capesizes. Τα επίπεδα των ναύλων για το 2021 είναι εμφανώς βελτιωμένα σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών και οι προοπτικές της Capesize αγοράς είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τα επόμενα χρόνια.

Η Seanergy βρίσκεται στη βέλτιστη θέση να επωφεληθεί από την άνοδο της αγοράς, καθώς με την προσθήκη και των νέων πλοίων, το σύνολο του στόλου θα είναι ναυλωμένο spot ή χρονοναυλωμένο στον BCI – Baltic Capesize Index.

Από την αρχή του 2021, έχουμε συμφωνήσει ή ολοκληρώσει επιτυχώς σημαντικό αριθμό συναλλαγών  προσθέτοντας αξία για τους μετόχους μας και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε συναλλαγές με στόχο την περαιτέρω αύξηση της αξίας της εταιρείας μας.»

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. Με την παράδοση των νέων πλοίων, ο στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από 14 πλοία τύπου Capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα που ανέρχεται στους 2.461.138 τόνους και με μέση ηλικία στόλου τα 12 περίπου έτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:13 - 18 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.