ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Attica Group: Δανειακή σύμβαση για ναυπήγηση τριών πλοίων Aero Catamaran

20:33 - 24 Μαρ 2021 | Ναυτιλία
Attica Group: Δανειακή σύμβαση για ναυπήγηση τριών πλοίων Aero Catamaran
Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης προέβη η Attica Group για τη χρηματοδότηση της ναυπήγησης τριών πλοίων τύπου Aero Catamaran έως 14,7 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και για την έκδοση μακροπρόθεσμου ομολογιακού δανείου έως 55 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα: 

Η «Attica Group», μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group, ανακοινώνει:

(i) Την υπογραφή δανειακής σύμβασης με την Άλφα Τράπεζα Ανώνυμος Εταιρεία και τον οργανισμό εξαγωγικών πιστώσεων της Νορβηγίας Eksportkreditt Norge AS με την εγγύηση της Norwegian Export Credit Guarantee Agency, για την κάλυψη κοινού Ομολογιακού Δανείου που θα εκδοθεί από 100% θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, μέχρι ποσού Ευρώ 14,7 εκατ., με σκοπό τη χρηματοδότηση έως 70% του συνολικού τιμήματος ναυπήγησης και αγοράς (pre-delivery & post-delivery finance), τριών επιβατηγών ταχύπλοων πλοίων τύπου AERO Catamaran, βάσει της ήδη ανακοινωθείσας συμφωνίας με το ναυπηγείο Brødrene Aa της Νορβηγίας.

Σημειώνεται ότι πέραν της πιστοληπτικής ικανότητας του Ομίλου, κριτήρια επιλεξιμότητας για τη χρηματοδότηση της εν λόγω επένδυσης αποτέλεσαν και κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης (ESG), αφού τα τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής Aero Catamaran, τα οποία θα δρομολογηθούν στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, θα συντελέσουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στη μείωση του χρόνου ταξιδιού, στην αύξηση της μεταφορικής ικανότητας, και τελικά στην οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών.

(ii) Τη σύναψη συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου πενταετούς διάρκειας ύψους έως Ευρώ 55 εκατ. Τα νέα κεφάλαια, που διατίθενται για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς, θα ενισχύσουν σημαντικά τη διαθέσιμη ρευστότητα του Ομίλου και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην επιτάχυνση του επενδυτικού σχεδιασμού του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών για την προσαρμογή στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία.

Οι ανωτέρω συμφωνίες αναδεικνύουν τη δυνατότητα της Attica Group να αντλεί χρηματοδότηση από ελληνικά και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, προκειμένου να υλοποιήσει τα επενδυτικά της σχέδια για βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και την ευαισθησία που επιδεικνύουν οι ανωτέρω χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ως προς τον νευραλγικό κλάδο της ακτοπλοΐας και τη σημασία του για τη νησιωτικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.