ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εκλογές των εφοπλιστών κρουαζιέρας, το πρόσωπο-φαβορί και τα ενθαρρυντικά σημάδια για το καλοκαίρι Κύριο

14:42 - 25 Μαρ 2021 | Ναυτιλία
Οι εκλογές των εφοπλιστών κρουαζιέρας, το πρόσωπο-φαβορί και τα ενθαρρυντικά σημάδια για το καλοκαίρι
Την ώρα που επιταχύνονται οι διαδικασίες για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας την τρέχουσα τουριστική περίοδο, ο βασικός εκπρόσωπος του κλάδου στη χώρα μας, η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) οδηγείται σε εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, η τακτική γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες της Ένωσης είναι προγραμματισμένες για τις 6 Απριλίου και θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Μετά από τρεις θητείες στο «τιμόνι» της Ένωσης, ο κ. Θεόδωρος Κόντες δεν μπορεί βάσει καταστατικού να είναι εκ νέου υποψήφιος και ο ίδιος αναμένεται να ξεκουραστεί φέτος και να μην εμπλακεί ενεργά με το χώρο. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στη θέση του πιθανότατα θα τοποθετηθεί το στέλεχος της Celestyal Cruises και μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της ΕΕΚΦΝ, κ. Γιώργος Κουμπενάς. Ο κ. Κουμπενάς διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στην κρουαζιέρα, ενώ εκπροσωπεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου με πρωταγωνιστική παρουσία στη χώρα μας. 

Είναι γνωστό στα περίχωρα του Πειραιά ότι η ΕΕΚΦΝ βρισκόταν σε ανοιχτή σύγκρουση με το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο έδειχνε να την έχει «παραγκωνίσει» από τις διεργασίες για το «πολυπόθητο» φετινό restart. Σημαίνοντα ρόλο σε αυτές τις συζητήσεις έχει αναλάβει η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), η οποία εκπροσωπεί το 95% του παγκόσμιου στόλου κρουαζιερόπλοιων και θέτει ψηλά στην ατζέντα τους ελληνικούς προορισμούς.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ θα κληθεί να συνεργαστεί με τα αρμόδια υπουργεία, την CLIA και όλους τους φορείς, προκειμένου να ξεκινήσουν ομαλά και με επιτυχία τα ταξίδια κρουαζιέρας στα λιμάνια της χώρας.

«Κορυφαίος προορισμός» η Ελλάδα

O Μάιος είναι ο μήνας «κλειδί», καθώς τότε (14 Μαΐου) θεωρεί και το υπουργείο Τουρισμού, ότι θα μπορέσουν να καταφτάσουν στη χώρα μας οι πρώτοι τουρίστες. Άλλωστε, οι μεγάλοι «παίκτες» του κλάδου έχουν ανακοινώσει ταξίδια το Μάιο, με προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια. Φυσικά η κατάσταση βρίσκεται σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας και τα προγράμματα εμβολιασμού. 

«Η Ελλάδα θα είναι κορυφαίος προορισμός φέτος» δήλωσε ο πρόεδρος και CEO του Ομίλου Royal CaribbeanRichard Fain, μιλώντας σε webinar την Τετάρτη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα «πειραματικά» επιτυχημένα ταξίδια στην Ευρώπη από την TUI Cruises, αλλά και από MSC και Costa πριν από μερικούς μήνες. Ο ίδιος σημείωσε ότι το καλοκαίρι του 2021 δε θα κινηθεί σε συνήθη επίπεδα, αλλά οι κρατήσεις ξεπερνούν τις προσδοκίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Royal Caribbean έχει ανακοινώσει τη δρομολόγηση του Odyssey of the Sea σε ελληνικά νησιά, με λιμάνι εκκίνησης τη Χάϊφα του Ισραήλ. Ανάμεσα στους προορισμούς που θα προσεγγίσει το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο συγκαταλέγονται η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, ο Πειραιάς και η Λεμεσός.

Η Celestyal Cruises προγραμματίζει, τέλος, να επανεκκινήσει τις δραστηριότητές τις στις 29 Μαΐου από το λιμάνι του Πειραιά με την κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων «Ειδυλλιακό Αιγαίο» και το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal.

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 23:39 - 25 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.