ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φαφαλιός (Intercargo): «Καμπανάκι» για τον εμβολιασμό των ναυτικών

14:28 - 01 Απρ 2021 | Ναυτιλία
Φαφαλιός (Intercargo): «Καμπανάκι» για τον εμβολιασμό των ναυτικών
Με ανακοίνωσή της η Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Πλοίων Μεταφοράς Χύδην Ξηρού φορτίου (Intercargo) ζητά τον άμεσο εμβολιασμό των ναυτικών.

«Ακόμη μία φορά, οι ναυτικοί είναι τα θύματα της έλλειψης κοινής και στοχευμένης προσέγγισης από τις κυβερνήσεις και τη ναυτιλιακή βιομηχανία, όπως φάνηκε και στην κρίση με τις αλλαγές πληρωμάτων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Παρατηρούμε λιμενικές αρχές να προτείνουν ότι όλα τα μέλη του πληρώματος ενός πλοίου πρέπει να είναι εμβολιασμένα, ως προϋπόθεση για την είσοδο στα λιμάνια και επιμένουν σε εμβόλια συγκεκριμένης εταιρείας. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στη βιομηχανία, αν αναλογιστούμε το μεγάλο αριθμό ναυτικών, οι οποίοι προέρχονται από αναπτυσσόμενα κράτη χωρίς πρόσβαση σε κανένα εμβόλιο» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Intercargo, κ. Δημήτρης Φαφαλιός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κλάδος του ξηρού φορτίου διατρέχει σημαντικούς κινδύνους από τους νέους περιορισμούς. «Τα bulk carriers προσεγγίζουν πολλά περισσότερα λιμάνια συγκριτικά με άλλους ναυτιλιακούς κλάδους και βρίσκονται στο έλεος της εκάστοτε εθνικής εμβολιαστικής πολιτικής» σημείωσε ο κ. Φαφαλιός.

Η Intercargo ζητά ένα συντονισμένο διεθνές πρόγραμμα εμβολιασμών, υπό την ηγεσία του Παγκόσμου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου να αναδειχτεί ως βασική προτεραιότητα η διαθεσιμότητα εμβολίων για τους εργαζόμενους στις θάλασσες.

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:34 - 01 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.