ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαριάννα Λάτση: Επενδυτικό άνοιγμα στο leasing της Ναυτιλίας-H πλατφόρμα Neptune

15:57 - 06 Απρ 2021 | Ναυτιλία
Μαριάννα Λάτση: Επενδυτικό άνοιγμα στο leasing της Ναυτιλίας-H πλατφόρμα Neptune
H πλατφόρμα Neptune Maritime Leasing, στην οποία βασικός επενδυτής (anchor investor) είναι το Latsco Family Office (LFO) της Μαριάννας Λάτση, ανακοίνωσε την ενεργή δραστηριοποίησή της σε ενέργειες leasing για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Στρατηγική της Neptune είναι να αποκτά υψηλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία σε ελκυστικές τιμές, «χτίζοντας», έτσι, ένα χαρτοφυλάκιο μακροπρόθεσμων συμβολαίων μέσα από συναλλαγές πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback) σε ποικίλους ναυτιλιακούς τομείς.

Το LFO διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Γενεύη και Λονδίνο και διαχειρίζεται στρατηγικές επενδύσεις στη Ναυτιλία, την Ενέργεια, το Real Estate και τον κλάδο Fintech.

Ο βετεράνος τραπεζίτης Χάρης Αντωνίου είναι ο ιδρυτής και CEO της Neptune. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει αναλάβει διάφορες διευθυντικές θέσεις σε κορυφαία ιδρύματα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Μεταξύ άλλων ήταν συνεργάτης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Advent Technologies Inc, ενώ επίσης κατείχε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην Amsterdam Trade Bank. Ανάμεσα στα έτη 2009 και 2013 διετέλεσε Managing Director στο τμήμα Ενέργειας, Εμπορευμάτων και Μεταφορών και μέλος της Ομάδας Διαχείρισης της ABN AMRO.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την εκκίνηση υπηρεσιών leasing στη ναυτιλιακή κοινότητα. Η Ναυτιλία είναι η ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας οικονομίας, υπεύθυνη για τη μεταφορά του 90% του διεθνούς εμπορίου. Οι δυνάμεις της οικονομικής ανάπτυξης και η έκκληση για απανθρακοποίηση σημαίνουν ότι η δομή και το τοπίο της βιομηχανίας πρόκειται να αλλάξει, αυξάνοντας τις ανάγκες της για κεφάλαιο. Έχουμε το όραμα, αλλά και τους πόρους για να βοηθήσουμε τους επίδοξους Ευρωπαίους πλοιοκτήτες να πραγματοποιήσουν τις αναπτυξιακές τους φιλοδοξίες και τους στόχους ανανέωσης των στόλων τους μέσω της εταιρείας μας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αντωνίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:06 - 06 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.