ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bulker του Ομίλου Λάτση συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο-Τι λέει η ναυτιλιακή στο Reporter Κύριο

19:15 - 08 Απρ 2021 | Ναυτιλία
Bulker του Ομίλου Λάτση συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο-Τι λέει η ναυτιλιακή στο Reporter
Ένα bulk carrier της Marla Dry Bulk Shipmanagement, συμφερόντων της οικογένειας Λάτση, συγκρούστηκε την Τετάρτη με ένα δεξαμενόπλοιο της Maersk Tankers και αμφότερα υπέστησαν ζημιές.

Το συμβάν επιβεβαίωσε στο Reporter εκπρόσωπος της ελληνικής ναυτιλιακής. Ειδικότερα, όπως λέει «το πλοίο μας Ivy Alliance ενεπλάκη σε ατύχημα με το tanker Rich Rainbow στον Κόλπο της Μανίλα στις Φιλιππίνες, την Τετάρτη στις 21:00 τοπική ώρα. Δε σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές μόλυνσης. Τα δύο πλοία είναι αγκυροβολημένα στην περιοχή. 

Η εταιρεία μας ενεργοποίησε τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και συνεργάστηκε άμεσα με τις αρμόδιες αρχές. Το πλοίο έχει υποστεί κάποιες ζημιές στο δεξί τόξο, στα έξαλα (ορατό μέρος του πλοίου πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας), ενώ μετέφερε 42.000 τόνους άνθρακα από την Ινδονησία στην Κίνα. Η αιτία του συμβάντος είναι υπό εξέταση. Δεν μπορεί ακόμη να δοθεί σχόλιο για τις έρευνες».

To Reporter επικοινώνησε και με την Maersk Tankers, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη κάποια απάντηση.

{https://twitter.com/Dennis_Datu/status/1379963432393342976}

Το «Ivy Alliance» είναι ένα bulker, τύπου supramax, χωρητικότητας 55.886 dwt και κατασκευής 2011. Το product tanker «Rich Rainbow», το οποίο ανήκει σε ιαπωνικά συμφέροντα, αλλά ελέγχεται από την Maersk, έχει χωρητικότητα 49.999 dwt και είναι νεότευκτο. 

Σύμφωνα με τη λιμενική αρχή των Φιλιππινών, την ώρα του ατυχήματος, το «Rich Rainbow» αναχωρούσε από τη χώρα και ήταν φορτωμένο με βενζίνη. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιές έκτασης 15 έως 20 μέτρων στη δεξιά πλευρά, στα έξαλα του πλοίου.

sss

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 19:23 - 08 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.