ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουέζ: Απελευθερώνονται δύο ναυτικοί του υπό κράτηση Ever Given

15:14 - 16 Απρ 2021 | Ναυτιλία
Σουέζ: Απελευθερώνονται δύο ναυτικοί του υπό κράτηση Ever Given
Δύο μέλη από το πλήρωμα του Ever Given, το οποίο προσάραξε στα τέλη Μαρτίου στη Διώρυγα του Σουέζ, έχουν αποβιβαστεί από το πλοίο, την ώρα που οι υπόλοιποι ναυτικοί κρατούνται από τις αρμόδιες αρχές, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τις αποζημιώσεις.

Οι δύο ελεύθεροι ναυτικοί έλαβαν ειδική άδεια από την Αρχή της Διώρυγας, διότι έπρεπε να διευθετήσουν επείγοντα προσωπικά θέματα. Πρόκειται για μέλη του 25μελούς πληρώματος του γιγαντιαίου containership, το οποίο συνελήφθη από τις αρχές της Αιγύπτου την περασμένη εβδομάδα.

Η Αρχή του καναλιού έχει σημειώσει ότι το πλοίο θα κρατείται στη χώρα, μέχρι να καταβληθεί αποζημίωση 916 εκατ. δολαρίων για τις ζημιές της προσάραξης. Μέχρι τη διευθέτηση του προβλήματος, το πλήρωμα δεν μπορεί να απομακρυνθεί από το πλοίο.

Η Αρχή της Διώρυγας και η εταιρεία, στην οποία ανήκει το Ever Given, η ιαπωνική Shoei Kisen, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το θέμα των αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο τελικό ποσό περικλείονται 300 εκατ. δολάρια για τις επιχειρήσεις διάσωσης και άλλα 300 εκατ. δολάρια για «πλήγμα στη φήμη».

Το UK Club, η ασφαλιστική εταιρία που προσφέρει κάλυψη για κινδύνους προστασίας και αποζημίωσης (P&I) στο Ever Given, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι είναι απογοητευτικό που το πλοίο και το πλήρωμά του κρατούνται στη Διώρυγα.

Παράλληλα, ο ναυλωτής του πλοίου, η εταιρεία Evergreen, σημείωσε ότι διερευνά το εύρος αυτής της δικαστικής απόφασης και μελετά την πιθανότητα να υπάρξουν διαφορετικοί χειρισμοί για το πλοίο και το φορτίο επάνω του.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:17 - 16 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.