ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι στο ξηρό φορτίο «βλέπουν» οι αναλυτές

13:55 - 19 Απρ 2021 | Ναυτιλία
Ράλι στο ξηρό φορτίο «βλέπουν» οι αναλυτές
«Αγοράστε», «αγοράστε», «αγοράστε» είναι το μήνυμα της νορβηγικής επενδυτικής τράπεζας Cleaves Securities στους πλοιοκτήτες με στόλο ξηρού φορτίου, εν μέσω «καυτών» συνθηκών στην αγορά.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό report, ο συγκεκριμένος κλάδος είναι η κορυφαία επιλογή των επενδυτών.

«Τα ασυνήθιστα για την εποχή υψηλά κέρδη και μία ξαφνική εισροή κεφαλαίων στα περιουσιακά στοιχεία του ξηρού φορτίου, έχουν ωθήσει το δείκτη της αγοράς σε υψηλά πολλών ετών. Το βιβλίο παραγγελιών διαμορφώνεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ μία οριακή μόνο ανάπτυξη της ζήτησης είναι απαραίτητη για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών» σημειώνουν οι αναλυτές της Cleaves και προσθέτουν: «Ο υπερ-κύκλος είναι μία "βαριά" έκφραση, αλλά η τάση για κάτι τέτοιο είναι πιθανή, με δεδομένο το ρυθμό επενδύσεων σε νέο τονάζ».

Η Cleaves προβλέπει ότι ο δείκτης που έχει δημιουργήσει για το ξηρό φορτίο θα «σκαρφαλώσει» κατά 111% του χρόνου και θα αναπτυχθεί κατά 165% τα δύο επόμενα έτη.

Οι τιμές στη second hand αγορά σημείωσαν «άλμα» το πρώτο τρίμηνο, με το σχετικό δείκτη της Cleaves να ενισχύεται κατά 19% σε τριμηνιαία βάση, με ώθηση από τα panamaxes και τα supramaxes. Μάλιστα, οι αναλυτές «βλέπουν» περαιτέρω ανοδική πορεία - πιθανότατα έως και 59% - μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:58 - 19 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.