ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινη» Ναυτιλία: Συνεργασίες προώθησης της αιολικής ενέργειας

14:44 - 19 Απρ 2021 | Ναυτιλία
«Πράσινη» Ναυτιλία: Συνεργασίες προώθησης της αιολικής ενέργειας
H πρωτοπόρος στην ανάπτυξη τεχνολογίας αιολικής πρόωσης, BAR Technologies, θα συνεργαστεί με τη νορβηγική εταιρεία παραγωγής scrubbers, Yara Marine, για την προώθηση συστημάτων αιολικής ενέργειας στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.

Πρόκειται για το σύστημα WindWings, το οποίο έχει αναδείξει με συνέντευξή του στο Reporter, ο CEO της BAR Technologies, John Cooper.

Βάσει της συνεργασίας, η Yara Marine θα προσφέρει το WindWings στους πλοιοκτήτες και θα διαχειρίζεται την αλυσίδα προμηθειών, κατασκευής, εγκατάστασης, υπηρεσιών και εκπαίδευσης. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η πρώτη εμπορική χρήση του WindWings σε πλοίο της Cargill, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το 2022.

To σύστημα αιολικής πρόωσης που αναπτύσσει η BAR Technologies μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 έως και 30%. Αρχικά, στοχεύει σε πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια, ενώ αναπτύσσονται και παραλλαγές, προκειμένου να είναι εφαρμόσιμο και σε άλλου τύπου πλοία.

Τα ιστία WindWings έχουν ύψος έως και 45 μέτρα και προσαρμόζονται ανάλογα με το μέγεθος και τις λειτουργικές ιδιότητες του πλοίου.

«Η συνεργασία με τη Yara θα σημάνει την παράδοση του πρώτου πλοίου με εγκατεστημένο το WindWings. Θεωρούμε ότι ο συνδυασμός γνώσεων από όλα τα συνεργαζόμενα μέρη εγγυάται ότι η τεχνολογία μπορεί να έχει μακροπρόθεσμη εμπορική επιτυχία» τόνισε, με αφορμή τη νέα συμφωνία, ο κ. Cooper.

«Καθώς προσπαθούμε να θέσουμε τη ναυτιλιακή βιομηχανία σε τροχιά απανθρακοποίησης, το καινοτόμο προϊόν της BAR Technologies θα είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτό το ταξίδι. Έχουμε ήδη προετοιμάσει το μεγαλύτερο τμήμα της αλυσίδας αξίας και προετοιμαζόμαστε για την πώληση και ανάπτυξη αυτής της εξαιρετικής τεχνολογίας» σημείωσε, από την πλευρά του, ο CEO της Yara Marine Technologies, Θωμάς Κονιόρδος.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:46 - 19 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.