ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σπάει» όλα τα ρεκόρ η ναυλαγορά των containerships

11:30 - 21 Απρ 2021 | Ναυτιλία
«Σπάει» όλα τα ρεκόρ η ναυλαγορά των containerships
«Καυτή» παραμένει η ναυλαγορά των containerships, με τα ρεκόρ να διατηρούνται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Τα πλοία που ναυλώνονται αυτόν το μήνα δημιουργούν νέα ορόσημα για την αγορά. Για παράδειγμα, η ισραηλινή ZIM ναύλωσε το χωρητικότητας 9.034 TEUs «Seamax Niantic» για περίοδο πέντε ετών. Σύμφωνα με την Alphaliner, η εταιρεία θα πληρώσει 50.000 δολάρια ημερησίως.

Οι Ισραηλινοί συνδέονται, επίσης, με τη ναύλωση των χωρητικότητας 8.586 TEUs «Gulf Bridge» and «Mediterranean Bridge» για έξι χρόνια, χωρίς να γίνει γνωστό το τίμημα.

«Δεν υπάρχουν σημάδια αποδυνάμωσης της ισχυρής αγοράς, με τη ζήτηση να παραμένει αυξημένη σε όλα τα μεγέθη» σχολίασαν οι αναλυτές της Alphaliner και πρόσθεσαν: «Οι ναυλωτές θα συνεχίσουν, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, να δυσκολεύονται να βρουν το απαραίτητο τονάζ για την κάλυψη των απαιτήσεών τους και θα υποχρεωθούν να αποδεχτούν τους όρους των πλοιοκτητών για τη ναύλωση των λίγων πλοίων που είναι διαθέσιμα».

Ο δείκτης ναυλώσεων της Alphaliner διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2005, καθώς οι ναύλοι ανέρχονται σε επίπεδα ρεκόρ και οι τιμές για second hand πλοία έχουν «εκτοξευθεί» τους τελευταίους μήνες.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:31 - 21 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.