ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινη» Ναυτιλία: Αμερικανικό κάλεσμα για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050

11:33 - 21 Απρ 2021 | Ναυτιλία
«Πράσινη» Ναυτιλία: Αμερικανικό κάλεσμα για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050
O Αμερικανός απεσταλμένος για το Κλίμα Τζον Κέρι κάλεσε το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) να καθοδηγήσει τον κλάδο σε εποχή μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050, σε μία ένδειξη των προθέσεων της αμερικανικής κυβέρνησης για τη ναυτιλία και τη διεθνή νομοθεσία.

Μιλώντας σε συνέδριο που διεξήγαγε η Ocean Conservancy, ενόψει του παγκόσμιου φόρουμ για το κλίμα που θα οργανώσει η κυβέρνηση Μπάιντεν, ο Κέρι είπε: «Θέλω να ανακοινώσω ότι σε στήριξη των παγκόσμιων προσπαθειών για επίτευξη μηδενικών εκπομπών όχι αργότερα από το 2050, οι ΗΠΑ δεσμεύονται να εργαστούν με τα μέλη του ΙΜΟ για την υιοθέτηση αντίστοιχων πρακτικών στη διεθνή ναυτιλία».

Ο Κέρι επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη τεχνολογιών που είναι απαραίτητες για την ταχεία μείωση των εκπομπών του κλάδου, και για τις οποίες θα απαιτηθούν επενδύσεις.

«Η αμερικανική δέσμευση για απολύτως μηδενικές εκπομπές μπορεί να αναδειχθεί σε game changer παράγοντα για τη ναυτιλιακή βιομηχανία» σημείωσε η Madeline Rose, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Pacific Environment.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ιάπωνας υπουργός Μεταφορών, Saito Hideaki, ο οποίος θα διευθύνει την Επιτροπή Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC) του ΙΜΟ τον προσεχή Ιούνιο, τόνισε ότι ο Οργανισμός θα εργαστεί για να υιοθετήσει υψηλότερους στόχους και αποτελεσματικούς κανόνες.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:55 - 21 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.