ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Xalt Energy τροφοδοτεί το πρώτο ηλεκτρικό πλοίο στη Ν.Ζηλανδία

20:44 - 04 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Η Xalt Energy τροφοδοτεί το πρώτο ηλεκτρικό πλοίο στη Ν.Ζηλανδία
Με μπαταρίες ιόντων λιθίου αναμένεται να προμηθεύσει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό πλοίο της Νέας Ζηλανδίας η Xalt Energy, ενεργειακός πάροχος μπαταριών και θυγατρική της γερμανικής Freudenberg Sealing Technologies.

Σύμφωνα με πληροφορίες του World Maritime News, οι μπαταρίες έχουν ενσωματωθεί στο σχεδιασμό του πλοίου από την McKay Group, μία εταιρεία ηλεκτρο-τεχνολογικών ειδών, που επικεντρώνεται σε βιώσιμες λύσεις μεταφοράς.

Το νέο ηλεκτρικό πλοίο είναι 19 μέτρων, χωρά 135 επιβάτες, θα είναι μέρος του στόλου της East Wellington Harbour Ferry Service και θα πραγματοποιεί περίπου 9 ημερήσιες εκδρομές μεταξύ του Queens Wharf και του Days Bay.

Οι μπαταρίες της Xalt Energy θα παρέχουν στο σκάφος μια πηγή ισχύος χωρίς εκπομπές επιβλαβών αερίων, η οποία θα είναι άριστα διαμορφωμένη ώστε να πληροί τις απαιτήσεις σχεδιασμού του πλοίου.

Η McKay Group έχει εγκαταστήσει 72 μπαταρίες ιόντων λιθίου XMP 76P επί του σκάφους, οι οποίες θα παρέχουν περίπου 550 kWh ενέργειας.

Οι μπαταρίες θα τροφοδοτήσουν δύο δίδυμους ηλεκτρικούς κινητήρες, που θα επιτρέπουν στο πλοίο να φτάσει ταχύτητες έως και 20 κόμβων, αλλά και να λειτουργεί συνεχώς για μία ώρα μεταξύ των φορτίσεων.

Ο σχεδιασμός και τα υλικά, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του πλοίου, περιλαμβάνουν ένα ελαφρού κύτος μετατόπισης σε σχήμα κανό κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:09 - 04 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.