ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ever Given: Παραμένει υπό κράτηση-Απορρίφθηκε έφεση της ιδιοκτήτριας εταιρείας

22:49 - 04 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Ever Given: Παραμένει υπό κράτηση-Απορρίφθηκε έφεση της ιδιοκτήτριας εταιρείας
Υπό κράτηση θα συνεχίσει να βρίσκεται το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Ever Given, που μπλόκαρε τη Διώρυγα του Σουέζ τον Μάρτιο.

Κι αυτό διότι ένα αιγυπτιακό δικαστήριο απέρριψε την σχετική έφεση από τον Ιάπωνα ιδιοκτήτη του.

Υπενθυμίζεται ότι το Ever Given μπλόκαρε τη Διώρυγα του Σουέζ στις 23 Μαρτίου και παρέμεινε κολλημένο για έξι ημέρες, «παγώνοντας» την κίνηση και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Από τις 29 Μαρτίου, όταν και κατέστη εφικτός ο εκτοπισμός του, το πλοίο κρατείται αγκυροβολημένο σε μια λίμνη στη Διώρυγα του Σουέζ, εν μέσω διαφωνιών που έχουν προκληθεί μετά την αξίωση αποζημίωσης άνω των 900 εκατομμυρίων δολαρίων της Αρχής του καναλιού του Σουέζ (SCA) από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του.

Η SCA διεξάγει έρευνες για την αιτία που μπλόκαρε το πλοίο, ωστόσο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα αποτελέσματα.

Το δικαστήριο στην πόλη Ισμαηλία, στην οποία υπάγεται το Κανάλι, είχε εγκρίνει την κράτηση του πλοίου μετά την υποβολή σχετικής έκθεσης από την SCA και επαναβεβαίωσε την απόφαση αυτή την Τρίτη, απορρίπτοντας έφεση που είχε ασκηθεί από την ιδιοκτήτρια στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή δεν ήταν σαφής, ενώ η ασφαλιστική εταιρεία του Ever Given, UK Club, δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης επανεξετάζει τις επιλογές του και έχει προθεσμία μέχρι τις 20 Μαΐου να ασκήσει ένσταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.