ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Seanergy Maritime: Νέα συμφωνία παράδοσης πλοίου-Η διάρκεια της χρονοναύλωσης

16:57 - 09 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Seanergy Maritime: Νέα συμφωνία παράδοσης πλοίου-Η διάρκεια της χρονοναύλωσης
Η Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε τη συμφωνία παράδοσης ενός Capesize πλοίου χωρητικότητας 181.325 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε το 2012 στο ναυπηγείο Imabari Shipbuilding Co. στην Ιαπωνία και που μετονομάστηκε σε M/V Hellasship.

Πρόκειται για το πλοίο που απέκτησε η Seanergy Maritime στα τέλη Μαρτίου, με την αξία αγοράς του να ανέρχεται στα 28,6 εκατ. δολάρια.

Η παράδοση του M/V Hellasship είναι η πρώτη από τις συνολικά τέσσερις για Capesize που αφορούν το 2021.

Το πλοίο είναι ήδη έτοιμο για χρονοναύλωση με τη ιαπωνική NYK Line. Η χρονοναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, μετά και την ολοκλήρωση της συνηθισμένης διαδικασίας μετάβασης, ενώ θα διαρκέσει minimum 11 μήνες (maximum 15 μήνες) από την ημερομηνία παράδοσης.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, το ακαθάριστο ημερήσιο ναύλο της χρονοναύλωσης βασίζεται σε ασφάλιστρο έναντι του δείκτη Baltic Capesize.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έγκαιρη παράδοση του 12ου cape vessel μας, στο πλαίσιο της ισχυρότερης αγοράς Capesize της τελευταίας δεκαετίας, με τα ναύλα να ξεπερνούν τα 42.000 $ την ημέρα.

Αυτή η παράδοση είναι η πρώτη από τις τέσσερις που συμφωνήσαμε μέχρι το 2021, πριν από την εντυπωσιακή αύξηση των τιμών ημερών ημερησίων ναύλων και των αξιών των περιουσιακών στοιχείων (asset values).

Περιττό να αναφέρουμε ότι η χρονική συγκυρία ήταν για άλλη μία φορά ιδανική.

Ταυτόχρονα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε μια μακροχρόνια εμπορική συνεργασία με έναν άλλο κορυφαίο ναυλωτή μέσω του M/V Hellasship.

Οι σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει με πρώτης τάξεως ναυλωτές στον χώρο των Capesize μαρτυρούν και την ποιότητα λειτουργίας των πλατφορμών διαχείρισης του στόλου μας.

Προς το παρόν, το 92% του στόλου μας απασχολείται με χρονοδναυλώσεις που σχετίζονται με δείκτες, οι οποίοι με τη σειρά τους επιτρέπουν στα κέρδη της Seanergy να σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την απόδοση του δείκτη Capesize.

Πιστεύουμε ότι η Seanergy, ως ιδιοκτήτρια Capesize, μπορεί να επωφεληθεί πλήρως από το ευνοϊκό περιβάλλον κερδών και από την αύξηση των αξιών των asset values».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:16 - 10 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.