ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δάνειο για την Globus Maritime - Το deal εξοικονόμησης

14:01 - 14 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Δάνειο για την Globus Maritime - Το deal εξοικονόμησης
Η Globus Maritime Limited, συμφερόντων της οικογένειας Φειδάκη, έκλεισε με επιτυχία μία νέα συμφωνία αναχρηματοδότησης, ύψους 34,25 εκατ. δολαρίων, για τα έξι bulkers της.

Η συμφωνία επετεύχθη μέσω προθεσμιακού δανείου (Term Loan Facility) με την CIT Bank, ενώ όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ναυτιλιακή εταιρεία, τα περισσότερα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή προηγούμενου δανείου, που είχε συνάψει με το Entrust Global’s Blue Ocean Fund.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Globus, Αθανάσιος Φειδάκης, σχολίασε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να αναχρηματοδοτήσουμε τον στόλο μας, όχι μόνο με την ικανότητα να επεκτείνουμε τη διάρκεια του δανείου, αλλά ταυτόχρονα μειώνοντας το επιτόκιο του υφιστάμενου δανείου μας από 8,5% σε 3,75% ετησίως, επιτρέποντάς μας να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Το 2021 αναμένουμε να εξοικονομήσουμε περίπου 1,5 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με την προηγούμενη δανειακή μας συμφωνία και το 2022, όταν θα έχει περάσει ένας χρόνος από τη σύναψη του νέου δανείου με τη CIT Bank, η εξοικονόμηση αναμένεται να φτάσει περίπου τα 2,2 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με το 2020.

Επιπλέον, συμφωνήσαμε να πραγματοποιήσουμε συναλλαγές ανταλλαγής επιτοκίων (rate swap transactions) προκειμένου να αντισταθμίσουμε την έκθεση στις διακυμάνσεις των επιτοκίων.

Με την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής, το τραπεζικό μας χρέος ανέρχεται σε περίπου 34 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση με τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας αξίας περίπου 144 εκατ. δολαρίων, προσαρμοσμένα έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν την αξία των έξι πλοίων μας.

Πιστεύουμε ότι είμαστε οικονομικά υγιείς και αυτό θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τα μακροπρόθεσμα σχέδιά μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.