ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγοραπωλησίες πλοίων 2021: Τι κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον των πλοιοκτητών

12:22 - 15 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Ο ναυλομεσιτικός οίκος Intermodal αναλύει τα στοιχεία από τις αγοραπωλησίες πλοίων και καταλήγει σε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Τι κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον των πλοιοκτητών;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο οίκος Intermodal, ενώ οι αγοραπωλησίες πλοίων στον κλάδο του χύδην ξηρού φορτίου ήταν ιδιαίτερα πολλές το προηγούμενο τετράμηνο γεγονός που εξηγείται από την έντονα ανοδική κίνηση των ναύλων, στα δεξαμενόπλοια η χρονιά ξεκίνησε σχετικά υποτονικά, αντικατοπτρίζοντας το γενικότερο κλίμα της αγοράς. Στη συνέχεια, όμως, οι συναλλαγές για δεξαμενόπλοια από «δεύτερο χέρι» άρχισαν να αυξάνουν, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε πλοία σχετικά μεγάλης ηλικίας (άνω των 15 ετών) .

Ειδικότερα τον Ιανουάριο ο οίκος Intermodal κατέγραψε 63 συμφωνίες αγοράς bulker με μόλις 29 δεξαμενόπλοια να αλλάζουν χέρια τον ίδιο μήνα. Στα bulkers το 70% περίπου ήταν ηλικίας 10 ετών και νεότερα, ενώ στα δεξαμενόπλοια το 62% ήταν δέκα ετών και γηραιότερα

Τον Φεβρουάριο οι συμφωνίες αγοραπωλησίας στα bulkers ήταν 64 ενώ στα δεξαμενόπλοια μόλις 25 με το 85% αυτών να αφορούν πλοία ηλικίας περίπου 15 ετών.

Το Μάρτιο συνεχίζεται το ενδιαφέρον για τα bulkers με αποτέλεσμα 86 πλοία να αλλάζουν χέρια με το 75% να είναι ηλικίας 10 ετών και νεότερα. Στα δεξαμενόπλοια τον ίδιο μήνα είχαμε 37 αγοραπωλησίες πλοίων με το 40% αυτών να έχει ηλικία περίπου 10 ετών και ένα 46% γύρω στα 15 έτη.

Τέλος, τον Απρίλιο 62 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου άλλαξαν χέρια με την ηλικία του 85% αυτών να είναι κάτω των δέκα ετών ενώ τον ίδιο μήνα τα δεξαμενόπλοια που μεταβιβάσθηκαν ανήλθαν σε 58, σημειώθηκε δηλαδή μεγάλη αύξηση του αριθμού των συναλλαγών με το 67% αυτών να είναι ηλικίας 15 ετών και μεγαλύτερης.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 12:41 - 15 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.