ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κίνα «ανασταίνει» τον Τιτανικό-Πιστό αντίγραφο 153 εκατ. δολαρίων

06:57 - 17 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Η Κίνα «ανασταίνει» τον Τιτανικό-Πιστό αντίγραφο 153 εκατ. δολαρίων
Να «αναβιώσει» τον θρύλο του Τιτανικού έχει βάλει στόχο ένας Κινέζος επενδυτής, 109 χρόνια μετά το άδοξο τέλος του ιστορικού κρουαζιερόπλοιου στο παρθενικό του ταξίδι.

Στο θεματικό πάρκο, που θα φιλοξενεί το εν λόγω εγχείρημα, οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να διαμένουν μέσα στο υπερωκεάνιο Romandisea Titanic, που αποτελεί πιστό αντίγραφο του Τιτανικού.

Οι κινεζικές αρχές έχουν «ποντάρει» στο ότι η «κόπια» του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου θα αποτελέσει σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, που θα αποφέρει πολλά έσοδα.

Ο βασικός επενδυτής του project, κ. Su Shaojun, έχει θέσει ως προτεραιότητα να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του πασίγνωστου πλοίου, τονίζοντας πως ελπίζει να είναι «το πλοίο ακόμη εδώ σε 100 ή 200 χρόνια. Πρόκειται για ένα μουσείο αφιερωμένο στον Τιτανικό».

Το Romandisea Titanic είναι αγκυροβολημένο σε ποτάμι της επαρχίας Σιτσουάν, σχεδόν 1000 χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα. Έχει μήκος 269 μέτρα και πλάτος 28 μέτρα.

Για την κατασκευή του κινεζικού Τιτανικού, χρειάστηκαν πάνω από 100 εργαζόμενοι, 6 περισσότερα χρόνια σε σύγκριση με τη ναυπήγηση του πραγματικού Τιτανικού, ενώ το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 153 εκατ. δολάρια (1 δισ. γουάν).

{https://twitter.com/AFP/status/1393056839734939649}

Οι επενδυτές του Romandisea Titanic υπολογίζουν το πλοίο να δέχεται 5 εκατ. επισκέψεις τουριστών κάθε χρόνο, με τη διανυκτέρευση στο πλοίο να κοστολογείται στα 150 δολάρια (2.000 γουάν).

Όλα όσα βρίσκονται εντός του πλοίου, από την τραπεζαρία έως τις πολυτελείς καμπίνες, ακόμη και τα χερούλια στις πόρτες είναι πιστά αντίγραφα του αυθεντικού Τιτανικού. Παράλληλα, οι μηχανές του πλοίου θα βρίσκονται σε λειτουργία, προκειμένου ο κάθε επισκέπτης να έχει την απόλυτη αίσθηση του ταξιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης η «θυσία» του κ. Shaojun, ο οποίος αναγκάστηκε να πουλήσει την εταιρεία ενέργειας που είχε, αλλά και μερίδιο από άλλες εταιρείες υδροηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να επικεντρωθεί στη δημιουργία της κινεζικής ρεπλίκας του Τιτανικού.

Ο πρωτότυπος Τιτανικός ήταν το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο πλοίο της δεύτερης δεκαετίας του 20ου αιώνα. Βυθίστηκε το 1912 στα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού μετά από πρόσκρουση σε παγόβουνο, με αποτέλεσμα πάνω από 1.500 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.