ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένος κατά 17,8% ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων στα κινεζικά λιμάνια

09:31 - 17 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Αυξημένος κατά 17,8% ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων στα κινεζικά λιμάνια
Σε σημαντικό βαθμό αυξήθηκαν στα μέσα Απριλίου τα φορτία και ο όγκος των διακινούμενων containers (εμπορευματοκιβώτια) στα μεγάλα κινεζικά λιμάνια, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Λιμένων Κίνας (China Ports and Harbour Association).

Τα στοιχεία, που καλύπτουν την περίοδο από 11 έως 20 Απριλίου, έδειξαν ότι ο όγκος των διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων σε οκτώ μεγάλα κινεζικά λιμάνια αυξήθηκε κατά 17,8% σε ετήσια βάση, ενώ και ο όγκος των προς εξαγωγή containers αυξήθηκε κατά 22,3%.

Ρυθμό ανάπτυξης άνω του 30% κατέγραψε το λιμάνι της Ningbo-Zhoushan, ενώ τα λιμάνια της Σανγκάης, της Xiamen και της Shenzhen σημείωσαν ρυθμό ανάπτυξης άνω του 20%.

Παράλληλα, η διακίνηση των φορτίων στα μεγάλα λιμάνια των παράκτιων κόμβων αυξήθηκε κατά 7%, ενώ και η μεταφορά εμπορευμάτων σε διεθνές επίπεδο αυξήθηκε κατά 5,8%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι αποστολές αργού πετρελαίου στα μεγάλα παράκτια λιμάνια αυξήθηκαν ελαφρώς κατά 2,9%. Οι αποστολές μεταλλευμάτων σε μεγάλα κινεζικά λιμάνια μειώθηκαν κατά 0,7% ενώ τα αποθέματα στα λιμάνια αυξήθηκαν κατά 10%.

Τέλος, στα μέσα Απριλίου, η διακίνηση φορτίων και ο όγκος των διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων σε τρία μεγάλα λιμάνια του ποταμού Yangtze (Nanjing, Wuhan και Chongqing) αυξήθηκαν κατά 11,2% και 21,7% αντίστοιχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.