ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμικό «μπάσιμο» της Costamare στην αγορά των bulkers

08:00 - 18 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Δυναμικό «μπάσιμο» της Costamare στην αγορά των bulkers
Στην απόκτηση τριών bulkers προχώρησε η Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κωστή Κωνσταντακόπουλου (φωτο), μπαίνοντας δυναμικά στην αγορά του ξηρού φορτίου.

Σύμφωνα με δύο ναυλομεσιτικούς οίκους, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία προέβη στην αγορά των τριών kamsarmaxes μέσω δύο ξεχωριστών deals.

Ειδικότερα, η Advanced Shipping & Trading και η Seasure Shipbroking κατονόμασαν την Costamare ως τον αγοραστή των Pedhoulas Builder και Pedhoulas Farmer, τα οποία ναυπηγήθηκαν το 2012 και κοστολογούνται στα 44 εκατ. δολάρια.

Τα δύο αυτά πλοία κατασκευάστηκαν στο κινεζικό ναυπηγείο, Zhejiang Ouhua, είναι χωρητικότητας 81,500 dwt το κάθε ένα και τέθηκαν προς πώληση από την Safe Bulkers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου, την προηγούμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι η Safe Bulkers είχε ανακοινώσει την πώληση δύο πλοίων του στόλου τους, χωρίς βέβαια να κατονομάζει τον αγοραστή ή τα ονόματα των προς πώληση πλοίων.

Παράλληλα, οι δύο ναυλομεσιτικοί οίκοι έχουν συνδέσει την Costamare με την εξαγορά του ιαπωνικού kamsarmax, Spring Aeolian. Το πλοίο κατασκευάστηκε στο ιαπωνικό ναυπηγείο Sanoyas το 2012, είναι χωρητικότητας 83,500 dwt και πουλήθηκε από την Shunzan Kaiun για 21,3 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση της Costamare στην αγορά των bulkers, με την εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να αποτελεί παραδοσιακό «παίκτη» στην αγορά των containerships.

Η Costamare κινείται στους ρυθμούς του Κοινού Ομολογιακού της Δανείου (ΚΟΔ), ύψους 100 εκατ. ευρώ, το οποίο μάλιστα είναι το πρώτο ομόλογο που εισάγεται στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η έναρξη της δημόσιας προσφοράς του ΚΟΔ θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου, ενώ λήγει στις 21 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Costamare έχει 47 χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια ναυτιλία και ο στόλος του αριθμεί 82 πλοία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:50 - 19 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.