ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Tufton Oceanic «ξεφορτώνεται» δύο bulkers και αγοράζει ένα tanker

11:58 - 18 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Η Tufton Oceanic «ξεφορτώνεται» δύο bulkers και αγοράζει ένα tanker
Στην πώληση δύο handysize bulk carriers προέβη η Tufton Oceanic Assets, με το ποσό που έχει λαμβάνειν να ανέρχεται στα 20,5 εκατ. δολάρια, προχωρώντας έτσι στην τρίτη της συναλλαγή για το 2021.

Όσον αφορά την Tufton Oceanic, πρόκειται για βρετανικό fund που δραστηριοποιείται στις κλειστού τύπου (close-ended) επενδύσεις στον τομέα της ναυτιλίας.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Tufton Oceanic αγόρασε ένα δεξαμενόπλοιο κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα (stainless steel chemical tanker) έναντι 15,2 εκατ. δολαρίων, ενώ παράλληλα πρόσθεσε στον στόλο της ένα ακόμη handysize bulker, το οποίο κόστισε 14,3 εκατ. δολάρια.

Συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου deal, ο στόλος της Tufton Oceanic ανέρχεται σε 20 πλοία, με το fund να περιμένει ακόμα δύο bulkers, ενώ παράλληλα αναμένεται να παραδώσει ένα.

Η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει στην άμεση ανακατανομή των εσόδων της, προκειμένου να επενδύσει και σε ένα ακόμη tanker, το οποίο θα της κοστίσει περίπου το ίδιο με το πλοίο Golding, που απέκτησε νωρίτερα φέτος στο 70% του αποσβεσμένου κόστους αντικατάστασης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:18 - 18 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.