ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρκυρα: «Έπιασε» λιμάνι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής σεζόν

08:01 - 19 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Κέρκυρα: «Έπιασε» λιμάνι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής σεζόν
Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της θερινής σεζόν υποδέχθηκε την Τρίτη (18/5) η Κέρκυρα, με την ελπίδα ότι οι τουρίστες, που θα επισκεφθούν το νησί των Φαιάκων, θα βοηθήσουν στο σβήσιμο των απωλειών της προηγούμενης χρονιάς, που σημειώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές του νησιού, περίπου 600 τουρίστες από χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία βρίσκονταν στο κρουαζιερόπλοιο Costa Luminosa της ιταλικής Costa Cruises, ενώ οι αρχές προσθέτουν πως τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα άνοιξε τις πύλες της στους τουρίστες το περασμένο Σάββατο (15/5), με έμφαση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία.

Το σημαντικότερο, σύμφωνα με το Reuters, είναι πως άρθηκε το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για όσους τουρίστες έχουν εμβολιαστεί ή έχουν βγει αρνητικοί σε τεστ Covid-19 κατά την είσοδό τους στη χώρα μας.

Το πρώτο πλοίο της Costa Cruises για την επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, και δεύτερο μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της, αποτελεί μία από τις τέσσερις προγραμματισμένες κρουαζιέρες του φετινού καλοκαιριού στη Μεσόγειο.

Το Costa Luminosa ξεκίνησε από το λιμάνι της Τεργέστης την Κυριακή 16 Μαΐου και εκτός από την Κέρκυρα, αναμένεται να σταματήσει στην Αθήνα, στη Μύκονο, στο Κατάκολο Ηλείας, ενώ το ταξίδι θα τερματίσει στο Μπάρι της Ιταλίας.

Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο 27 φορές έως τα μέσα Νοεμβρίου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως πραγματοποιούνται θερμομετρήσεις στους επιβάτες, κάθε φορά που αποβιβάζονται σε κάποιον προορισμό, αλλά και όταν επιστρέφουν στο πλοίο, καθώς και κατά την είσοδό τους σε εστιατόρια του πλοίου.

«Με την επανεκκίνηση του Costa Luminosa, επιτέλους φέρνουμε τις κρουαζιέρες πίσω στην Αδριατική Θάλασσα και την Ελλάδα, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, αναβιώνοντας έναν τομέα μεγάλης σημασίας για την οικονομία πολλών ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, επίσης ως το ανατολικό τμήμα της Μεσογείου», είπε ο πρόεδρος της Costa Cruises, Mario Zanetti.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:06 - 19 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.