ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ITF: Η παγκόσμια δραστηριότητα μεταφορών θα υπερδιπλασιαστεί έως το 2050

15:07 - 19 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
ITF: Η παγκόσμια δραστηριότητα μεταφορών θα υπερδιπλασιαστεί έως το 2050
Με αφορμή την ετήσια σύνοδο κορυφής των υπουργών μεταφορών, το Διεθνές Φόρουμ Μεταφορών του ΟΟΣΑ (ITF) δημοσίευσε το Transport Outlook για το 2021, μία έκθεση του Τhink Tank της συνόδου για την πολιτική μεταφορών, που κυκλοφόρησε πριν από την τηλε-συνάντηση των υπουργών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ITF προβλέπει ότι η παγκόσμια δραστηριότητα μεταφορών θα υπερδιπλασιαστεί έως το 2050, ενώ και οι εκπομπές κίνησης (traffic emissions) θα αυξηθούν κατά 16% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2015, ακόμη και αν εφαρμοστούν πλήρως οι υφιστάμενες δεσμεύσεις για την απαλλαγή των μεταφορών από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Στην ίδια έκθεση σημειώνεται ότι οι μεταφορές βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες για την αναβάθμιση των προς έγκριση μέτρων για την απαλλαγή από τον άνθρακα, με τη μείωση του κόστους και των εκπομπών ρύπων από τα πλοία.

{https://twitter.com/ITF_Forum/status/1394612410628165636}

Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι, που θέτει το ITF, θα χρειαστεί μια σειρά μέτρων για την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας, καθώς το αποτύπωμα άνθρακα από τη μεταφορά των αγαθών είναι εξίσου σημαντικό με αυτό της μεταφοράς των πολιτών.

Μεταξύ των βασικών στοιχείων της έκθεσης, υπάρχει και μία πρόβλεψη, στην οποία τονίζεται ότι ο ρόλος των μικρότερων «παικτών» στην αγορά των εμπορευματικών μεταφορών μπορεί να μειωθεί περαιτέρω.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.