ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σφράγισε» δάνειο 91 εκατ. δολαρίων η Diana Shipping

07:03 - 20 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
«Σφράγισε» δάνειο 91 εκατ. δολαρίων η Diana Shipping
Η Diana Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού, υπέγραψε μία νέα σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης, που συνδέεται με τη βιωσιμότητα της ναυτιλιακής, συνολικού ύψους 91 εκατ. δολαρίων με την ολλανδική τράπεζα, ABN AMRO.

Το νέο δάνειο αναμένεται να κατευθυνθεί στην αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων σε 6 πλοία του στόλου της Diana και συγκεκριμένα στο Medusa, το New Orleans, το Los Angeles, το Philadelphia, το Santa Barbara και το Artemis.

Η Σεμίραμις Παληού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Diana Shipping, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι υπογράψαμε αυτήν τη δανειακή συμφωνία με την ABN AMRO Bank N.V., η οποία είναι σύμφωνη με την πολιτική μας για την προληπτική διαχείριση των ταμειακών ροών και των δανείων μας προς όφελος των μετόχων μας.

Η προστιθέμενη πτυχή της βιωσιμότητας είναι απαραίτητη όχι μόνο για την πιθανή πρόσθετη εξοικονόμηση του κόστους, αλλά κυρίως επειδή συμβαδίζει με τη δέσμευση της εταιρείας προς τους μακροπρόθεσμους στόχους της για τη βιωσιμότητα».

Νέα σύμβαση χρονοναύλωσης

Παράλληλα, η Diana Shipping ανακοίνωσε, μέσω θυγατρικής της, μία νέα σύμβαση χρονοναύλωσης με τη Mitsui O.S.K. Lines για το kamsarmax «Astarte».

Τα ναύλα υπολογίζονται στα 25.000 δολάρια την ημέρα, μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, με τη χρονική περίοδο της ναύλωσης να υπολογίζεται έως την 1η Νοεμβρίου 2021 το νωρίτερο και έως τις 15 Δεκεμβρίου 2021 το αργότερο.

Το «Astarte», χωρητικότητας 81.513 dwt και κατασκευής 2013, είναι προς το παρόν ναυλωμένο στην Aquavita International S.A., με μεικτά ναύλα 11.750 δολάρια ημερησίως, μείον προμήθεια 5% που καταβλήθηκε σε τρίτους.

Η νέα ναύλωση του «Astarte» αναμένεται να αποφέρει περίπου 4,03 εκατ. δολάρια ακαθάριστα έσοδα για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) ναύλωσε το kamsarmax «Myrsini» στην Bocimar International, με τον ημερήσιο ναύλο να υπολογίζεται στα 27.750 δολάρια.

Η Diana Shipping διαθέτει έναν στόλο από 36 bulkers (4 Newcastlemax, 12 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax και 10 Panamax). Η μεταφορική ικανότητα του στόλου είναι περίπου 4,7 εκατ. dwt και ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων τα 10,25 έτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:03 - 20 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.