ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Costamare: Ξεκινά η διαπραγμάτευση των ομολογιών-Πώς θα χρησιμοποιηθούν τα αντληθέντα κεφάλαια Κύριο

20:05 - 25 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Costamare: Ξεκινά η διαπραγμάτευση των ομολογιών-Πώς θα χρησιμοποιηθούν τα αντληθέντα κεφάλαια
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η έκδοση του πρώτου ναυτιλιακού ομολόγου στο Χρηματιστήριο Αθηνών και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη διαπραγμάτευσή του.

Η Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κωστή Κωνσταντακόπουλου, κατέστη η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία, που αντλεί χρηματοδότηση από το ελληνικό χρηματιστήριο. Οι ομολογίες της ελληνικής ναυτιλιακής θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών από αύριο Τετάρτη 26 Μαΐου.

Μάλιστα, η απόλυτα επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου της Costamare ανοίγει τον δρόμο και σε άλλες ναυτιλιακές εταιρείες να αξιοποιήσουν την ελληνική αγορά ομολόγων και να προχωρήσουν σε ανάλογη κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες του Reporter.gr αναφέρουν ότι την Costamare θα ακολουθήσει πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο και η Danaos Corporation του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, η οποία αναμένεται να προβεί στην έκδοση ομολογιών στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Η κίνηση αυτή θεωρείται λογική από τους φορείς της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, μετά την έκδοση του ομολόγου της Costamare, ύψους 100 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 2,7% και υπερκάλυψη σχεδόν 6,7 φορές του αρχικού ποσού. Υπενθυμίζεται ότι από τις 100.000 ομολογίες με τιμή 1.000 ευρώ εκάστη που εκδόθηκαν, το 71% απορροφήθηκε από ιδιώτες επενδυτές και το υπόλοιπο 29% από θεσμικούς επενδυτές.

Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς ήταν οι τράπεζες Πειραιώς και Alpha Bank όπως και η Euroxx Χρηματιστηριακή, ενώ μεταξύ των αναδόχων ήταν και η Optima Bank.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν ως ακολούθως:

1. Αγορά των μετοχών των πλοιοκτητριών εταιρειών Adele Shipping Co., Bastian Shipping Co. και Cadence Shipping Co., εντός ενός μηνός:  €85,6 εκατ.

2. Αγορές μετοχών πλοιοκτητριών εταιρειών ή πλοίων της Costamare Inc. ή και τρίτων, κατόπιν αποτίμησης από́ εγνωσμένου κύρους εκτιμητή εντός 18 μηνών:  €9,8 εκατ.

3. Κάλυψη κεφαλαίων κίνησης της Εταιρείας και των θυγατρικών της μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εντός 18 μηνών:  €1,5 εκατ.

Σύνολο Καθαρών Αντληθέντων Κεφαλαίων: €96,9 εκατ.

Οι δαπάνες έκδοσης εκτιμώνται σε €3,1 εκατ. περίπου και θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια.

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 21:20 - 25 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.