ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BP: «Πράσινη» συμφωνία στο λιμάνι του Ώκλαντ

11:55 - 27 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
BP: «Πράσινη» συμφωνία στο λιμάνι του Ώκλαντ
Σε «πράσινη» συμφωνία για την παράδοση καυσίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο (VLSFO) και οξείδιο του μαγνησίου (MGO) στο λιμάνι του Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, κατέληξαν η θυγατρική της Ports of Auckland, Seafuels και η βρετανική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου BP.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο Awanuia με σημαία της Νέας Ζηλανδίας θα χρησιμοποιηθεί για τη διαδικασία παράδοσης καυσίμων στο λιμάνι, τα οποία προορίζονται για την ναυτιλιακή αγορά.

Όπως επισημαίνουν φορείς του λιμανιού του Ώκλαντ, η συμφωνία θα βοηθήσει τη Νέα Ζηλανδία να εκπληρώσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις, βάσει του παραρτήματος VI της σύμβασης MARPOL για την πρόληψη της ρύπανσης από πλοία, παρέχοντας διεθνή και εγχώρια πλοία, τα οποία κινούνται με καύσιμα που εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους.

Να σημειωθεί πως κάθε χρόνο το λιμάνι του Ώκλαντ διαχειρίζεται πάνω από 100 κρουαζιερόπλοια, περίπου 300.000 αυτοκίνητα, σχεδόν 1 εκατομμύριο εμπορευματοκιβώτια και ένα ευρύ φάσμα άλλων φορτίων, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Νέας Ζηλανδίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:08 - 27 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.