ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Taylor Maritime: «Άλμα» της μετοχής στην πρώτη συνεδρίαση-Νέο ράλι επενδύσεων

14:55 - 28 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Taylor Maritime: «Άλμα» της μετοχής στην πρώτη συνεδρίαση-Νέο ράλι επενδύσεων
Η τεράστια ζήτηση για την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της Taylor Maritime Investments, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η μετοχή της εταιρείας στο +5% και στα 1,05 δολάρια ανά μετοχή στην πρώτη της συνεδρίαση.

Η ναυτιλιακή με έδρα το Γκέρνσεϊ συγκέντρωσε συνολικά 253,7 εκατ. δολάρια, ως απόρροια της υπερκάλυψης της IPO, με την αρχική τιμή έκδοσης να είναι στο 1 δολάριο ανά μετοχή.

Η Taylor Maritime Investments, υπό την ηγεσία του Ed Buttery, θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την IPO για να τα επενδύσει σε 23 μεταχειρισμένα (secondhand) handysizes και supramax, ενώ παράλληλα στοχεύει στην απόδοση μερίσματος ύψους 7% επί των εσόδων.

Στην IPO της Taylor Maritime συμμετείχαν μεγάλα ονόματα, όπως ο Γερμανός μεγαλοεπενδυτής, Christian Oldendorff, καθώς και η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, PointState Capital LP.

Σημειώνεται ότι η Taylor Maritime προέβη ήδη στην εξαγορά 17 πλοίων έναντι 182,8 εκατ. δολάρια, λαμβάνοντας πρόσθετη χρηματοδότηση από την έκδοση περίπου 93,7 εκατ. κοινών μετοχών από την IPO.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 28 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.