ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλακιωτάκης: Έτοιμη η ψηφιακή δήλωση υγείας για επιβάτες πλοίων

09:23 - 02 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Πλακιωτάκης: Έτοιμη η ψηφιακή δήλωση υγείας για επιβάτες πλοίων
Στα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του κορoνοϊού και το υγειονομικό πρωτόκολλο στις μετακινήσεις των επιβατών με πλοία αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 την Τετάρτη (2/6), ο υπουργός δήλωσε πως από αύριο οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν τη δήλωση υγείας και ψηφιακά προκειμένου να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στα λιμάνια και να γίνεται ομαλά η επιβίβασή τους στα πλοία.

Στη συνέχεια, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε πως οι πολίτες θα πρέπει πρώτα είτε να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν κάνει rapid test ή self test ή μοριακό έλεγχο. Ενώ, συμπλήρωσε ότι στις περιπτώσεις που οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test.

O ίδιος τόνισε ότι παραμένει η οδηγία για πληρότητα των πλοίων στο 85% όταν διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.

Σε σχέση με το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός είπε ότι το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται η τάξη και η ασφάλεια στο λιμάνι.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:58 - 02 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.