ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέτρα προστασίας για την πραγματοποίηση των δρομολογίων ζητούν οι ακτοπλόοι

18:05 - 02 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Μέτρα προστασίας για την πραγματοποίηση των δρομολογίων ζητούν οι ακτοπλόοι
Την λήψη ασφαλιστικών μέτρων από το Υπουργείο Ναυτιλίας ζητά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ώστε να πραγματοποιηθούν τα αυριανά δρομολόγια των ακτοπλοϊκών πλοίων.

Τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν κατατεθεί στην περίπτωση που η απεργία, στην οποία εμμένει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), κηρυχθεί παράνομη από τα δικαστήρια.

Ειδικότερα, η επιστολή του ΣΕΕΝ προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, με θέμα “Απεργία ΠΕΝΕΝ στις 3.6.2021” έχει ως εξής:

«Σχετικά με την προκηρυχθείσα απεργία της Π.Ε. Ναυτών ΕΝ στις 3/6, σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμός μας κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης.

Εν αναμονή της απόφασης του αρμόδιου Δικαστηρίου για την οποία και θα σας ενημερώσουμε, παρακαλούμε για την σε κάθε περίπτωση εκ μέρους σας λήψη των απαραίτητων μέτρων την Πέμπτη 3/6 για τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων μας, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματά τους δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης της αίτησής μας, προκειμένου για την εκτέλεση των προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στις αναγγελθείσες απεργίες της 24/9/2019 και 2/10/2019 και παρά το γεγονός ότι αυτές είχαν κηρυχθεί παράνομες δια δικαστικών αποφάσεων, ενώ παράλληλα τα πληρώματα των πλοίων δεν απεργούσαν, δεν κατέστη δυνατή η εκτέλεση των προγραμματισμένων δρομολογίων, λόγω της παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης κυρίως στα ηπειρωτικά λιμάνια, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τρίτα άτομα (ούτε επιβάτες, ούτε πληρώματα) στους καταπέλτες και γενικότερα στον χώρο αναχώρησης, παρακωλύοντας την ασφαλή λειτουργία των πλοίων μας, τα οποία δεν κατέστη δυνατόν να αποπλεύσουν.

Πιστεύουμε ότι παρόμοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθούν και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προς αυτήν την κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν τελικά να μεταφέρουν την 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίησή τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:15 - 02 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.