ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DNV: Έγκριση στην ICT για νέο σύστημα συγκράτησης υδρογόνου

13:41 - 03 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
DNV: Έγκριση στην ICT για νέο σύστημα συγκράτησης υδρογόνου
Η DNV, η κορυφαία εταιρεία συμβουλευτικής στον κλάδο της ναυτιλίας παγκοσμίως, έδωσε στην IC Technology (ICT) έγκριση αρχής (AiP), για το νέο σύστημα συγκράτησης υγρού υδρογόνου με ένα τύπο μεμβράνης.

Το υδρογόνο φαίνεται να είναι «κλειδί» για την ενεργειακή μετάβαση, ιδίως ως αποθήκη για το πλεόνασμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ως τρόπο σύζευξης αυτών των πηγών, με άλλους πιο πυκνούς τομείς ισχύος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της DNV.

Το σύστημα αυτό περιέχει δύο μεμβράνες από ανοξείδωτο ατσάλι και δύο στρώσεις μόνωσης οι οποίες είναι χωρισμένες από ένα δευτερεύον διαχωριστικό. Το πρωταρχικό διαχωριστικό είναι βασισμένο σε μία πατενταρισμένη τεχνολογία μεμβράνης που οριοθετεί ένα συγκεκριμένο όγκο, κάνοντας εφικτή τη διαδικασία ενεργής ψύξης του φορτίου με την κυκλοφορία του ηλίου.

Η διάταξη αυτή παρέχει αποτελεσματική θερμομόνωση της δεξαμενής και επιτρέπει την ανίχνευση και το χειρισμό της διαρροής υδρογόνου από τη δεξαμενή, καθώς και τυχόν διαρροή τον αέρα, μέσω μετακίνησης στη δομή στήριξης και μετά μέσα στον δευτερεύοντα χώρο μόνωσης.

Η διάταξη του συστήματος, τα συστήματα ασφαλείας και η δομική λειτουργία των μονωτικών πάνελ και των μεμβρανών έχουν αξιολογηθεί ως προς τη συμμόρφωση με την σύσταση του ΙΜΟ για τη μεταφορά υγροποιημένου υδρογόνου, τους στόχους ασφαλείας του κώδικα IGC και τους κανόνες της DNV.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:50 - 03 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.