ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπάιντεν βάζει στο κάδρο τα κινεζικά ναυπηγεία-Απαγορεύει τις επενδύσεις

12:29 - 07 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Ο Μπάιντεν βάζει στο κάδρο τα κινεζικά ναυπηγεία-Απαγορεύει τις επενδύσεις
Η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν απαγόρευσε τις επενδύσεις σε κινεζικές εταιρείες, που φέρονται να συνδέονται με τον στρατό της χώρας, επεκτείνοντας το πλέγμα κυρώσεων που εισήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανικός πρόεδρος υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα, με το οποίο απαγορεύει σε εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ να επενδύουν σε 59 κινεζικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της άμυνας και της παρακολούθησης.

Σε αυτές τις εταιρείες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι ναυπηγικές εταιρείες China Shipbuilding Industry Company Limited, China Shipbuilding Industry Group Power Company Limited και China State Shipbuilding Corporation Limited.

Οι κυρώσεις στοχεύουν επίσης σε εταιρείες ενέργειας, όπως η China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) και η China Communications Construction Corporation (CPU).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «οι νέες κυρώσεις θα αντιμετωπίσουν την απειλή των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας παρακολούθησης, που συμβάλλουν στην επιτήρηση θρησκευτικών ή εθνοτικών μειονοτήτων ή ενισχύουν με άλλο τρόπο καταστολές ή σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η εντολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν εμποδίζει, βέβαια, τις αμερικανικές εταιρείες να συναλλάσσονται με επώνυμες κινεζικές εταιρείες και δεν επηρεάζει τους πολίτες και τις εταιρείες που δεν ανήκουν στις ΗΠΑ.

Οι νέες κυρώσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις 2 Αυγούστου του 2021.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 07 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.